Amenajarea casei

#scaune de bucatarie #amenajare bucatarie #scaune

Cum sa alegi cele mai bune scaune de bucatarie

Fiecare proprietar de locuinta vrea sa aiba parte de un anume nivel de confort in orice camera. Bucataria nu face exceptie, iar unul dintre elementele ce ii pot asigura confortul este reprezentat de scaunele potrivite. Pentru a nu da gres in misiunea alegerii unor scaune bucatarie potrivite, am cerut ajutorul expertilor de la importatorscaune.ro, care ne-au oferit cateva raspunsuri.

Indiferent daca ceea ce se urmareste este gasirea scaunelor de bucatarie pentru amenajarea initiala, sau daca scopul este redecorarea, exista o serie de criterii de care trebuie obligatoriu tinut cont la selectia lor. Printre acestea se numara:

Dimensiunile scaunelor de bucatarie

Indiferent daca se cauta scaune pentru birou, scaune bucatarie sau scaune pentru orice alta camera, dimensiunile sunt foarte importante. Pentru orice tip de scaun, dimensiunile influenteaza in mod direct gradul de confort si utilitatea pe care acesta il va oferi.

Pentru categoria de scaune de bucatarie (care reprezinta doar una dintre sectiunile site-ului importatorscaune.ro), dimensiunile care prezinta importanta sunt inaltimea spatarului, latimea sezutului si inaltimea de la sol.

Latimea recomandata a sezutului scaunului ar trebui sa fie cuprinsa intre 40 si 50 cm, dupa cum arata specialistii importatorscaune.ro. La nivelul spatarului, inaltimea poate sa varieze intre 25 si 50 cm, in asa fel incat cei care au nevoie de scaune bucatarie sa le poata comanda pe cele care corespund exact nevoilor.

Inaltimea sezutului fata de sol este de asemenea un factor care asigura confort, intrucat ofera o pozitie relaxanta pentru picioare. Selectia scaunelor de bucatarie, potrivite din acest punct de vedere, va trebui facuta tinand cont si de inaltimea membrilor familiei.

Materialul din care sunt realizate scaunele

O importanta deosebita trebuie acordata si materialelor din care sunt realizate scaunele de bucatarie. Optiunile sunt si in acest caz diverse: poate fi vorba despre scaune bucatarie din lemn, metal, imbinari ale acestor doua materiale, sau chiar despre scaune din plastic ori panza.

Cadrul scaunelor de bucatarie este un element deosebit de important, care trebuie sa le confere stabilitatea si rezistenta optima.

Gusturile difera de la un proprietar la altul, insa daca se doreste realizarea unui cadru mai rustic sau traditional pentru bucatarie, cea mai buna optiune o constituie scaunele de bucatarie realizate din lemn. Optiunea pentru cele metalice va aduce de asemenea avantaje: durabilitate sporita si intretinere facila, intrucat metalul poate fi foarte usor curatat.

Tapiteria si forma specifica a scaunului pot fi alte doua criterii de selectie, insa in principal trebuie pus accent pe calitate si durabilitate, dupa cum arata profesionistii de la importatorscaune.ro.

Cel din urma si poate cel mai important criteriu de selectie al scaunelor de bucatarie il reprezinta pretul. Si aici este necesara insa o atentie sporita, intrucat nu de fiecare data un pret mai mare reflecta o calitate superioara, la fel cum nici un pret foarte avantajos nu inseamna neaparat rabat de la aspectul calitativ.

Concluzia si recomandarea noastra finala pentru toti cei care cauta scaune bucatarie, scaune pentru birou, pentru living, ori chiar pentru o terasa sau un bar, este sa acceseze site-ul importatorscaune.ro, unde vor gasi o gama variata de modele ce pot multumi pana si cele mai exigente gusturi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea