Amenajarea casei

#aparat aer conditionat #aer conditionat

Cum sa alegi aparatul de aer conditionat

Orice produs trebuie sa fie cumparat cu atentie, mai ales unul in care se investeste mai mult. Si, chiar daca aparatele de aer conditionat s-au ieftinit in ultimii ani, nimeni nu poate spune ca ele nu reprezinta in continuare o investitie serioasa. Chiar si cele mai ieftine modele trec lejer de 1000 de lei, iar cele mai scumpe ajung sa coste si de zece ori mai mult (bineinteles, ele sunt si mai puternice, devenind astfel mai potrivite pentru vile sau chiar cladiri de afaceri sau birouri si mai putin pentru apartamente si case obisnuite).

La toate acestea se mai pot adauga si costurile de montare si chiar kit-ul necesar acesteia, deci orice persoana care isi propune sa isi puna un aparat de aer conditionat in locuinta sau vrea sa il schimbe pe cel vechi trebuie sa aiba in jur de 2000 de lei pentru aceasta. Si tocmai de aceea alegerea aparatului conditionat devine una extrem de importanta.

Un magazin bun pentru oricine

Daca vrei sa verifici oferta aer conditionat si esti in cautarea unui magazin care propune numeroase aparate pentru toata lumea, acesta poate sa fie climatico.ro. In primul rand, vorbim despre un magazin online, asa ca nu este nevoie nici macar sa pleci de acasa pentru a descoperi care sunt cele mai bune si mai potrivite aparate de aer conditionat.

Mai mult decat atat, ofertele chiar vin in numar de peste 100 si sunt pentru toate buzunarele. Magazinul mai ofera insa si alte tipuri de aparate, printre care putem aminti despre boilere si alte aparate de incalzire, instalatii sanitare si de ventilatie. Asadar, confortul casei tale poate sa fie imbunatatit cu fiecare dintre ele, iar pentru a le cumpara nici nu trebuie sa depui vreun efort si sa pierzi timp cautand prin magazine.

Daca vrei un aparat de aer conditionat ieftin, iata la ce ar trebui sa fii atent

Ca pentru orice alt aparat, si cel pentru unul de aer conditionat poate sa fie considerat mai ieftin sau mai scump si in functie de ceea ce ofera. Asadar, 1400 de lei poate sa fie putin pentru un aparat mai putin puternic si mai simplu. La fel de bina, insa, si 3000 de lei poate insemna un pret mai mult decat acceptabil pentru un model facut sa raceasca instant o vila intreaga.

Cu alte cuvinte, pretul care merita sa fie platit pentru un aparat de aer conditionat se calculeaza si in functie de nevoile celui care il cumpara.

Din acest punct de vedere, puterea si capacitatea de racire a unui aparat de aer conditionat se calculeaza in unitati de masura numite British Thermal Unit, adica BTU. Acestea pot sa varieze si in functie de suprafata spatiului care se vrea a fi racit, alegandu-se si aparatul cu puterea potrivita.

Pentru un apartament de doua camere sau o casa mai mica, un aparat care are in jur de 10000 BTU este unul potrivit. Numaratoarea incepe de la 7000, dar, pentru performante decente, ar trebui sa se caute ceva mai mult. Urmatoarea clasa de aparate porneste de 14000 BTU. Acestea sunt bune in vile sau in apartamentele foarte spatioase, dar si pretul lor incepe sa creasca. In final, ultima clasa de aparate este mai mult pentru cei care vor sa cumpere si sa monteze asa ceva intr-o cladire de birouri sau intr-o insititutie. Cele care au intre 24000 si 48000 BTU pot sa raceasca un etaj intreg, iar pretul lor este unul pe masura.

Asadar, daca ar fi sa judecam doar dupa raportul pret, un aparat de aer conditionat ieftin este unul care ofera cele mai multe avantaje si beneficiaza de tariful cel mai scazut posibil in aceste conditii.

Montajul poate costa si el

Am spus si la inceput ca serviciile de montaj sunt taxate si ele. Montarea unui aparat de aer conditionat este una destul de complicata si ar trebui sa fie lasata pe seama unui specialist. Asta pentru ca trebuie sa fie date niste gauri in pereti, trebuie setat un circuit pentru apa si unul de scurgere, lucruri care nu ar trebuie sa fie realizate de catre un amator. In plus, in functie de aparatul si de pachetul in care este inclus acesta, cumparatorii ar putea sa fie nevoiti sa achizitioneze separat si kit-ul de instalare.

Climatico.ro, pe langa oferta bogata de aparate de aer conditionat, pune la dispozitia clientilor si montarea acestora, ba chiar are mai multe pachete, in functie de necesitati.

In primul rand, exista pachete simple, dar si de tip lux. Diferenta dintre ele este ca, in cazul celor de lux, angajatii repara si peretele pe care este montat aparatul, este mascat si traseul frigorific si sunt oferite toate materialele necesare procesului.

In cazul pachetelor standard, insa, reparatul sau mascarea traseului frigorific nu mai sunt incluse. Diferenta dintre cele oferite prin aceste pachete se cunoaste in pretul lor de achizitie. Partea avantajoasa este insa aceea ca ambele variante sunt posibile atat in cazul aparatelor de aer conditionat care vin cu kit de instalare, cat si in cel al modelelor fara kit. Totusi, montarea pentru acestea din urma este un pic mai scumpa, pentru ca firma aduce si piesele care, in celalalt caz, erau deja incluse in pachet.

Firma monteaza si comercializeaza toate tipurile de aparate, indiferent de capacitatea lor de racire si este autorizata sa lucreze cu branduri diverse, printre care Samsung, Sharp, LG, Invertor, Mitsubishi, Panasonic, Ariston si multe altele.

Asadar, daca iti doresti un aparat de aer conditionat si nu vrei sa mergi prin magazine pentru a-l cauta, climatico.ro poate reprezenta o solutie la indemana. Pe site se gasesc sute de modele de toate felurile, de la firme diverse si cu putere de racire variata. Daca vrei, iti este oferita si montarea, putand chiar sa beneficiezi de ceva mai mult daca alegi un pachet de lux. Poate ca aparatele de aer conditionat nu sunt mereu necesare, dar, pentru conforul tau si al familiei tale, o astfel de investitie poate sa fie una de bun augur, cu multe avantaje.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare