Amenajarea casei

#asociere culori #bucatarie #accesorii bucatarie #amenajare bucatarie

Cum sa adaugi culori indraznete in bucatarie

Planuiesti o renovare de proportii a bucatariei tale? Indrazneste sa renunti la clasicele culori neutre , lipsite de personalitate, si opteaza pentru aprinse! De la pereti viu colorati pana la mobilier si accesorii inovative, iata cum ai putea insera culori indraznete in spatiul bucatariei!

1 Folseste albastru petrol pentru pereti

O culoare eleganta, potrivita pentru o bucatarie bine luminata, este albastrul petrol. Alege sa il aplici pe pereti si opteaza pentru o combinatie cu mobilier si accesorii albe, pentru a conferi luminozitate spatiului. Utilizeaza aceasta culoare doar daca in bucatarie patrunde multa naturala - in caz contrar, aceasta nuanta inchisa nu va face decat sa iti intunece si mai mult spatiul.

2 Alege materiale textile colorate

Perdele, fata de masa, stergare, perne pentru scaune - toate aceste accesorii si nu numai pot fi o pata de culoare intr-o bucatarie cu mobilier clasic, in nuante neutre. Nu te sfii sa combini diferite culori, optand si pentru amestecuri indraznete - rosu, albastru, verde.

3 Insereaza verzi

O metoda simpla de a adauga un strop de culoare in bucatarie este aceea de a schimba faianta din spatele chiuvetei si a aragazului. O alegere vesela ar putea fi placile ceramice verde-crud, care se potrivesc perfect cu mobilierul din lemn maro inchis.

4 Varuieste peretii in verde deschis

Pentru a avea o bucatarie luminoasa, care sa creeze, pe deasupra, si o senzatie de confort si caldura, ti-ai putea varui peretii intr-o nuanta deschisa de verde. Intocmai ca in cazul placilor ceramice verzi, aceasta alegere se va imbina perfect cu nuanta lemnului natural.

5 Opteaza pentru combinatii sofisticate de culori

In cazul in care urmaresti sa obtii o bucatarie sofisticata, opteaza pentru o combinatie de culori adecvata. Un exemplu in acest sens ar putea fi rosul si albul lucios - inserate in mobilier -, totul pe un fundal verde kaki. Alege, insa, sa iti varuiesti peretii in aceasta nuanta inchisa de verde doar daca bucataria ta beneficiaza de multa lumina naturala .

6 Joaca-te cu o combinatie de rosu si negru

O bucatarie stilata poate fi obtinuta si cu o combinatie puternica de rosu si negru. De plida, opteaza pentru neagra, in combinatie cu mobilier rosu lucios. Pentru a nu da gres, ideal ar fi sa te opresti asupra unei nuante de rosu visiniu. In cele din urma, pentru a nu incarca vizual bucataria, plaseaza aceasta combinatie pe un fundal alb.

7 Combina nuante ale aceleiasi culori

Daca nu indraznesti sa optezi pentru o combinatie de culori diferite, ai putea sa amesteci nuante ale aceleiasi culori. Una dintre cele mai sigure combinatii este aceea de nuante de albastru. Alege mobilier albastru deschis, insa nu te sfii sa optezi pentru cel putin o piesa intr-o nuanta mai intensa de albastru care sa devina punctul focal al bucatariei.

8 Alege un model interesant

In cazul in care ai o bucatarie complet alba, ai putea sa adaugi un strop de culoare intr-un mod inedit: prin intermediul unui mozaic colorat din bucati mici de placi ceramice . Daca vrei o varianta mai ieftina, nu trebuie decat sa inlocuiesti placile ceramice cu vopsea colorata.

Sursa foto: uktv.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea