Amenajarea casei

#electrocasnice #transport #usa #masina de spalat #frigider

Cum pregatesti electrocasnicele pentru transport

Fie ca te ocupi singur de intregul proces de mutare, fie ca apelezi la o firma de transport, este bine sa acorzi o atentie deosebita electrocasnicelor. Acestea se pot defecta in urma transportului, din cauza loviturilor sau a presiunii celorlalte cutii. Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta sa te muti cu bine in noua locuinta.

 

Daca ai stabilit data mutarii, atunci rezerva-ti timp cu cateva zile inainte pentru a pregati aparatele.

1 Decongeleaza frigiderul

Frigiderul va fi deconectat de la sursa de curent cu doua zile inainte de transport. Astfel, se va decongela normal si ai timp sa il cureti si sa il aerisesti. Asigura-te ca interiorul frigiderului si al congelatorului este perfect uscat inainte de a-l muta.

Scoate rafturile detasabile, formele de gheata sau usile laterale pentru a evita miscarea acestora. In cazul in care ele se desprind de la loc, pot lovi si zgaria peretii interiori sau se pot sparge.

2 Evacueaza apa din masina de spalat

Inainte de a muta masina de spalat, evacueaza apa din interior. In mod normal, o masina de spalat pastreaza peste 7 litri de apa. Aceasta rezerva poate fi scursa prin indepartarea filtrului de scame din partea de jos a masinii. Pregateste un vas voluminos pentru a capta apa.
Avand in vedere greutatea normala destul de ridicata a unei masini de spalat , apa ramasa este cu siguranta un surplus nedorit. In timpul transportului, aceasta se poate scurge prin furtunul de evacuare.

3 Asigura usile si componentele detasabile

Sigileaza partile mobile ale electrocasnicelor. Cu ajutorul benzii adezive, lipeste bine usile pentru a te asigura ca acestea nu se vor deschide sau rupe in timpul miscarii.

Componentele detasabile (paharul storcatorului de fructe, grilajul cuptorului cu microunde, paletele de mixer etc) vor fi ambalate separat. Acestea trebuie sa fie foarte bine curatate pentru a evita murdarirea celor din jur.

4 Atentie la cablurile de alimentare!

Impacheteaza cablurile de alimentare si asigura-le cu putina banda adeziva pe spatele aparatului. Este foarte important sa respecti aceasta indicatie, deoarece cablurile care atarna se pot rupe foarte usor sau te pot impiedica.

5 Foloseste cutii sigure

Varianta ideala este transportarea fiecarui dispozitiv in cutia sa originala. Aceasta se muleaza perfect pe corpul produsului, tinandu-l in siguranta in timpul transportului. In cazul in care nu mai ai aceste ambalaje, poti apela cumpara cutii de la o firma specializata. Cutiile firmelor de curierat, de exemplu, sunt unele dintre cele mai rezistente. Respecta greutatea maxima pe care cutia o poate suporta.

6 Izoleaza continutul

Electrocasnicele mici pot fi depozitate impreuna intr-o cutie mai mare. Pentru a preveni socurile si loviturile, separa-le cu ajutorul foliei de protectie, a polistirenului sau a bilelor de spuma. Poti folosi si ziare, insa acestea pot lasa pete de tus pe suprafetele din plastic.

Daca nu pozi miza pe rezistenta cutiei, asigura-i baza cu cateva straturi de banda adeziva groasa. Repartizeaza uniform greutatea continutului pe suprafata cutiei, pentru un transport cat mai eficient.

Noteaza fiecare cutie cu eticheta „fragil” pentru a atrage atentia persoanelor care transporta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare