Amenajarea casei

#podea #parchet #podea lemn #trepte casa

Cum poti transforma podeaua in mod spectaculos

Ideile de design pentru podeaua din casa ca depind in totalitate de gusturile personale si de posibilitatile fiecaruia. Daca alegi un interior clasic, atunci podeaua poate fi incadrata in acealsi stil. Dar, daca interiorul casei tale este nonconformist sau avangardist, atunci podeaua trebuie sa urmeze aceeasi linie.

 

Podeaua cu treapta


Este un mod ingenios de a schimba rapid aspectul unei camere. Poti obtine o astfel de .ro/ " title=" podea ">podea ridicand cu cativa cm o parte din podeaua deja existenta a unei camere, adica o portiune pe care vrei s-o scoti in evidenta. Acest lucru se poate face cu ajutorul unei sape de sau a unor scanduri, plasate astfel incat sa sustine greutatea de deasupra.

Daca e vorba de living, poti aseza mai sus zona de socializare, adica pot pune pe podeaua suspendata canapelele si fotoliile.
In dormitor, poti adopta aceasta idee, ridicand patul deasupra nivelului camerei si plasandu-l pe podeaua cu treapta.
 

Trepte fantezie


Daca ti-ai dorit mereu o casa cu etaj, dar nu ai avut posibilitatea s-o ai, poti confectiona cateva trepte pe care sa le imbraci in aceasi material cu podeaua deja existenta. Ele se pot transforma in zona de stat la povesti pentru prietenii tai , in spatii de expunere pentru obiectele dragi tie sau in cutii de depozitare, daca lasi liber interiorul treptelor.
 

Podeaua in continuarea peretelui


Magazinele moderne de decoratiuni interioare iti ofera alternativa de a decora indentic peretii cu podeaua (vezi in imagine). De exemplu, exista tapet pentru perete cu acelasi model, culoare sau motiv cu materiale care sa acopere podeaua. La acest mod de amenajare se impune un mobilier minimalist, care sa nu distraga deloc atentia de la combinatia de podea cu perete avangardist.
 

Podeaua de lemn pictat


Daca ai o podea si clasica din lemn, poti gasi un artist plastic care sa picteze pe ea modele preferate sau chiar desene deosebite. Vei fi prima dintre cunoscutii tai care va avea un tablou original, chiar pe podea. Exista vopsele si lacuri care ajuta desenul sa reziste chiar si in conditii de trafic intens.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea