Amenajarea casei

#redecorare locuinta #amenajare living #amenajare casa #sufragerie

Cum poti da un aer nou livingului din casa ta

Schimbarea decorului din camerele casei este o operatiune care ar putea sa ti se para dificila si greu de luat in calcul prin efortul financiar pe care il intuiesti a se ascunde in spatele ei.

Insa, nu toate operatiunile de redecorare sunt adevarate moristi de tocat banii. Uneori, simpla rearanjare a mobilierului si combinarea unor obiecte decorative aflate in alte incaperi ar putea sa aduca un aer nou in living. Iata cum poti redecora camera de zi foarte simplu.

Elibereaza spatiul

 

Daca nu ai mai rearanjat decorul din living de ceva vreme, exista o buna sansa ca lucrurile sa se fi adunat o multime de lucruri inutile in aceasta incapere.

Primul pas este sa elimini toate obiectele de care nu ai nevoie pentru a da incaperii aerul de libertate si confort pe care il doresti. Pastreaza o canapea pe care sa te odihnesti sau sa iti primesti oaspetii si adauga-i o masuta de cafea, un scaun alaturat si inca un taburet. Preferabil ar fi ca acestea sa fie din acelasi set sau sa aiba cracteristici care sa permita combinarea lor in mod estetic.

O veioza cu picior inalt pozitionata langa canapea si un tablou care sa vina in contrast cu nuanta peretilor din camera vor contribui pe deplin la crearea unei atmosfere tihnite in camera.

Alege covorul potrivit

Podeaua joaca si ea un rol important in crearea unei zone de relaxare perfecte, iar pentru a da un aer viu acestei incaperi poti opta pentru asezarea unui covor calduros in zona canapelei si a fotoliilor care se afla in aceasta camera. 

Depinde insa si de decorul pe care il ai in camera, astfel incat poti alege intre un covor viu colorat, unul care imita blana unui animal sau un covor de iuta, in functie de stilul modern, clasic sau rustic pe care vrei sa il imprimi in aceasta zona din casa.

Adauga plante

 

Plaseaza intr-unul din colturile camerei o planta de interior, de dimensiuni medii, pentru a da un aer viu incaperii. Plantele de camera au un efect reconfortant asupra psihicului si destind atmosfera intr-o incapere in care obisnuieti sa iti primesti oaspetii.

O feriga sau un palmier pitic se vor potrivi de minune in livingul tau, dar daca intretinerea lor ti se par complicate poti opta pentru flori proaspete pe care sa le asezi intr-o vaza eleganta pe o mica masuta din zona de relaxare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului