Amenajarea casei

#amenajare casa #plante de apartament #plante

Cum poti aduce natura in casa ta? 4 idei simple si de efect

Stim deja prea bine cat de minunata este o planta pentru locuinta noastra si cat de bine ne poate face. Dar oare este cu putinta sa aducem si alte aspecte din natura in casele noastre? Sunt foarte multe idei prin care puteti invita natura in fiecare coltisor din casa voastra si chiar, potrivit specialistilor, numai privind un tablou care reda un peisaj din natura ne ofera insemnate beneficii psihologice, atenueaza stresul si imbunatateste capacitatea de concentrare.

Multi alti specialisti confirma ca este de-a dreptul extrordinar sa petrecem zilnic macar 30 de minute in natura, fie ca ne plimbam in padure sau in parc, dar chiar si numai privind o imagine cu natura declanseaza asociatii in creierul nostru referitoare la experiente placute si relaxante din trecut. Chiar daca nu ne permitem poate zi de zi sa iesim la plimbari, aducand putin din natura in casele noastre ne va face sa ne simtim mult mai bine.

Puterea plantelor

S-a aratat deja de nenumarate ori ca plantele de interior imbunatatesc calitatea aerului pe care il respiram si chiar sporesc productivitatea. De asemenea, gesturile de ingrijire a plantelor sunt benefice pentru sanatatea noastra mintala. Cu asemenea avantaje, este lesne de inteles de ce foarte multi oameni nu mai concep sa nu aiba in fiecare camera cateva plante. in plus, un ghiveci frumos poate crea un punct de interes intr-o incapere, poate umple un spatiu gol si poate imblanzi rigiditatea unei amenajari. Este cu adevarat terapeutic ca dupa o zi agitata sa ai grija de o mica planta, sa o uzi si sa ii admiri o frunza noua. Un studiu recent a descoperit ca plantele sunt foarte eficiente in eliminarea celor mai comune toxine de interior si chiar este indicat sa asezati cateva plante in dormitor, deoarece consuma dioxid de carbon si elibereaza oxigen noaptea.

Terapie cu uleiuri esentiale

Majoritatea dintre noi nu pot petrece prea mult timp printre copaci, asa ca uleiurile esentiale 100% naturale devin foarte recomandate. Mai precis, uleiurile esentiale de pin si de chiparos sunt printre cele mai benefice, intrucat aceste specii de conifere sunt bogate in fitoncide, care alcatuiesc aerul din padure si care sustin functia imunitara umana. Uleiurile esentiale de pin, de chiparos, de brad si de tuia pot imbunatati semnificativ nivelul nostru de energie, dispozitia noastra, odihna, sistemul imunitar, sanatatea cardiovasculara si raspunsul parasimpatic raspunzator cu odihna si recuperarea.

Bai linistitoare cu sare

Sunt zeci de metode prin care puteti incorpora sarea in rutina de zi cu zi si chiar in amenajarea locuintei. Pentru utilizarea in bucatarie, este indicata sarea naturala, cum ar fi sarea celtica sau sarea roz de Himalaya, care imbogateste dieta alimentara cu zeci de minerale esentiale. La randul lor, baile cu sare contribuie la detoxifierea corpului si pielii. Daca e sa dam crezare credintelor antice si samanilor, cateva boluri cu sare asezate in colturile casei o vor curata de toate energiile negative. Lampile de sare sunt foarte potrivite pentru interior, au un impact deosebit si curata incaperile de alergeni, de substante chimice toxice si de efectele campurilor electromagnetice generate de tehnologiile moderne de wireless.

Lemnul atenueaza stresul

Poate ca lemnul este cea mai potrivita prezenta naturala in orice casa. in diferite modele, culori si texturi, lemnul isi poate face loc oriunde. Nu ne referim acum la piesele de mobilier sau la pardoseala, ci la obiecte din lemn care pot fi atat estetice, cat si utile. Cateva scanduri slefuite de lemn pot fi folosite ca platouri de servire. Recipientele din lemn pot fi folosite oriunde, iar un covoras din bambus va aduce natura in orice sala de baie. In plus, studiile au constatat ca incorporarea lemnului in locuinta imbunatateste raspunsul la stres, tensiunea arteriala, nivelurile de colesterol, stima de sine, abilitatile cognitive si chiar contribuie la starea noastra de fericire.

Am putea spune ca "acasa" nu este doar locul in care locuim, ci si locul in care traieste fiecare particica din noi, incepand de la sange, simturi si pana la creierul, inima si plamanii nostri de care este bine sa avem mare grija. Doar urmand cateva dintre ideile de mai sus, puteti sa va conectati cu natura si cu planeta noastra. Armonizarea starii noastre interioare si a mediului exterior va duce, fara indoiala, la imbunatatirea sanatatii mentale si fizice.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului