Amenajarea casei

#canicula #ventilator #canicul acasa #draperii opace

Cum ne racorim in casa, in zilele caniculare

Zilele caniculare sunt un cosmar pentru multi dintre noi, mai ales cand nici acasa nu gasim un confort termic decent. Aparatele de aer conditionat au destule dezavantaje financiare si medicale, cat sa nu reprezinte o optiune, semn ca modalitatile prin care putem sa ne racorim in casa cu ce avem la indemana raman singurele solutii salvatoare.

 

Vara 2013 ne surprinde cu un val de caldura sufocant sper finalul sezonului estival, deci ne confruntam din nou cu nevoia de a ne racori in casa. Din fericire, exista cateva optiuni de reducere a temperaturii ambientale in locuinta, fara aparate de aer conditionat costisitoare, greu de intretinut si agresive cu starea de sanatate. Iata cateva dintre ele!

1. Racoreste-ti incheieturile mainilor

 

Oricat de simplist ar suna, poti sa te racoresti acasa printr-un truc foarte simplu: tine-ti incheieturile mainilor sub jetul de apa rece circa 5 secunde. Intrucat venele principale sunt localizate la baza palmelor, vei reduce temperatura interna prin racorirea din exterior. Repeta operatiunea la fiecare jumatate de ora si te vei simti excelent!

2. Fa un dus caldut inainte de culcare

 

Un dus cu apa (aproape) rece, inainte de culcare, iti va reduce temperatura corporala. Ai grija ca apa sa nu fie rece, altfel corpul tau va compensa caldura pierduta in scurt timp, supraincalzindu-se.

3. Monteaza draperii opace

 

Atunci cand razele soarelui pot patrunde nestingherite in casa, razele luminoase care penetreaza geamurile ferestrelor creeaza un miniefect de sera. Monteaza draperii opace la toate geamurile, astfel incat sa impiedici soarele sa patrunda in casa.

4. Raceste-ti asternuturile

 

Efectele neplacute ale caniculei se resimt in special seara, inainte de culcare. Pentru a-ti spori confortul, apeleaza la un truc foarte eficient: introdu asternuturile in pungi din plastic si tine-le la congelator aproximativ o ora. Ele vor fi oaza ta de racoare, ce te va ajuta sa dormi ca un bebelus in noptile fierbinti.

5. Foloseste inteligent ventilatorul

 

Un ventilator poate fi eficient in reducerea temperaturii din camera, daca il folosesti inteligent. In primul rand, ai grija sa bata de sus in jos, nu invers. Pune un bol cu apa si gheata dedesubt, pentru imprastierea vaporilor reci in atmosfera.

6. Bea ceai de crizantema

 

Ceaiul de crizantema are un efect antitermic puternic. Cand te relaxezi acasa, bea si o cana din acest ceai miraculos si te vei simti revigorat instant!

 

Sursa foto: livingspace.commbank.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea