Amenajarea casei

#textile casa #draperii #catifea #decoratiuni din catifea #canapea din catifea

Cum iti poti decora caminul cu catifea

Catifeaua este un material senzual, pretios, elegant, care duce cu gandul la opulenta si eleganta, dar si intimitate, fiind deseori folosit in designul de interior, ca accent.

Numai cand ne gandim la draperiile de catifea din somptuoasele saloane Victoriene, ne dam seama ca acest material este unul dintre cele mai potrivite pentru decoratiunile interioare indiferent ca-l folosim sub forma de perne , cuverturi, draperii, fata de masa, decoratiuni pentru pereti.

Cel mai bun lucru la catifea este textura. Nu numai ca este moale si pufoasa, dar aduce cu sine si un aer intim si cald in camera. Poti accentua aceste trasaturi ale catifelei in functie de culoarea pe care o alegi, dar si de tipul catifelei, unele fiind mai subtiri, altele mai groase.
 

Canapeaua din catifea


Canapeaua imbracata in catifea este una dintre cele mai spectaculoase piese de mobilier. Din pacate, tendintele moderne nu prea mai iau in calcul acest material pentru ca este scump, prea elegant pentru decorurile minimaliste si greu de intretinut.

Canapelele din catifea, inspirate din stilul Victorian , au modele deosebite. Ele pot constitui piese foarte interesante, cu aerul lor vintage, insa pretentioase cand vine vorba de asocierea cu alte piese sau includerea lor intr-o tema. O canapea din catifea poate deveni o canapea parapet, cu care sa delimitezi un living prea mare, de exemplu.

De asemenea, exista si factorul comfort, care nu e de neglijat. Catifeaua se lipeste de corp si majoritatea canapelelor din catifea sunt realizate dintr-un burete moale, facandu-le deosebit de confortabile.
 

Pernele de catifea


Pernele de catifea sunt adevarate comori in designul de interior. Mai mici sau mai mari, de diverse culori, ele pot fi asezate pe canapea, pe orice scaun, sau chiar pe jos. O idee ingenioasa este sa iti confectionezi cateva perne gigant din catifea, pe care le poti folosi pe post de fotolii.
 

Catifea in dormitor


Patul din dormitor ar putea fi acoperit, pe timpul zilei cu o patura de catifea si chiar infrumusetat cu un set de perne identice din catifea. Alege culori tari ca visiniul sau albastrul sau mergi pe tonuri subtile de crem, gri sau roz.
 

Draperiile de catifea se potrivesc foarte bine cu dormitorul, deoarece ii dau un aer elegant si filtreaza bine lumina puternica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea