Amenajarea casei

#zodiac #horoscop #curatenie #amenajare zodii

Cum intretine curatenia in casa fiecare zodie

Personalitatea pe care o avem si trasaturile de caracter influenteaza modul in care ne ocupam de intretinerea si curatarea casei . Daca nativii anumitor zodii ca Rac, Capricorn sau Fecioara acorda o atentie deosebita curateniei din casa, Scorpionii sau Pestii sunt mai superficiali sub acest aspect si lasa treburile casnice pe seama altor membri ai familiei. Iata cat de mult se ocupa de curatarea casei nativii fiecarei zodii:



Berbec


Berbecul nu prea sta pe acasa pentru ca, in general, nu prea ii place sa stea prea mult intr-un loc. Insa, atunci cand se intoarce in caminul sau ii place sa gaseasca liniste si ordine. Chiar daca nu se omoara cu aceasta activitate, va incerca sa pastreze ordine in casa pentru ca, la urma urmei, nu-i place sa se impiedice de lucruri imprastiate prin casa si are nevoie de mult spatiu si aer ca sa se simta confortabil.

Chiar daca in adolescenta nu prea este preocupat de curatenie decat in cazul in care se instaureaza o competitie de tipul „cine termina de curatat mai repede”, la maturitate lucrurile se schimba, mai ales in cazul in care devine parinte.


Taur


Taurii in schimb isi petrec foarte mult timp acasa si au nevoie de confort astfel ca de voie de nevoie, curatenia este necesara. Insa in general nu prea le place sa se ocupe singuri de ordinea in casa astfel ca-si vo imobiliza toata familia asta in cazul in care nu-si permit sa isi angajeze o menajera care sa se ocupe de acest aspect.


Gemeni


In cazul nativilor din Gemeni, curatenia din casa depinde de starea lor de spirit. Daca sunt ocupati sau n-au dispozitia necesara pentru a face curatenie, nu se vor omori cu aceasta activitate insa, din cand in cand, isi dau silinta sa puna in ordine lucrurile din casa.

Doar ca Gemenii se plictisesc repede astfel ca, de multe ori, nu vor duce la capat treaba odata inceputa sau o vor trata cu superficialitate. Vor strange mizeria de la suprafata astfel incat sa para ca e ordine cat de cat si se vor intoarce la activitatile lor mai interesante.


Rac


Racii isi iubesc locuintele, le considera adapostul impotriva invaziei externe, oaze de intimitate, prelungirea universului interior, astfel ca le ingrijesc pe masura.

De asemenea, sunt foarte atasati de anumite lucruri, pe care le pastreaza intr-o anumita ordine, astfel ca nu le vor permite altor persoane sa se ocupe nici macar de curatarea lor. Atat barbatii cat si femeile din acest semn zodiacal au un simt estetic deosebit si se vor implica in mentinerea aspectului casei lor.


Leu


Pentru Lei, casele sunt importante astfel ca vor cheltui energie si bani pentru a le face sa arate asa cum isi doresc si pentru a le mentine in ordine. Insa, chiar daca le place sa traiasca intr-un mediu curat si sanatos, nu prea trag sa fie ei cei care se ocupa de acest aspect. In general, lasa aceasta activitate pe seama altui membru al familiei.

Totusi, atunci cand decid sa-si puna umarul vor incerca sa respecte toate regulile chiar daca vor petrece ore in sir curatand o carpeta. Dupa ce face curatenie, Leul va incerca sa o mentina astfel ca nu va permite ca cineva sa lase vasele nespalate, odata ce el le-a lasat „luna”.


Fecioara


Fecioarele tin foarte mult sa aiba o casa ordonata, curata si aerisita astfel ca isi vor dedica o parte din timpul lor zilnic pentru a face curatenie. O fecioara va avea tot timpul grija ca lucrurile din dulapuri, etajere, rafturi sau sertare sa fie ordonate si asezate la linie, daca se poate. Nativii acestei zodii se inarmeaza mereu cu cele mai bune produse pentru curatat si cunosc trucurile de scoatere a petelor de pe diverse tesaturi.

Bucataria unei Fecioare va fi intretinuta ireprosabil iar baia, mereu igieizata. Vor avea mereu grija sa nu scape vreaun colt nesters si vor aseza ustensilele la locul lor. Desigur, nu toate Fecioarele sunt la fel. In functie de ascendent, exista si Fecioare lenese si comode. 


Balanta


Balantele nu sunt foarte tipicare in ceea ce priveste ordinea din casa. La fel ca Gemenii, timpul dedicat curateniei din casa depinde de tonusul si de starea lor generala. Totusi, pentru un nativ din aceasta zodie, caminul este locul in care se reculege si isi echilibreaza energiile astfel ca va incerca sa pastreze o armonie.

Vor acorda totusi o atentie maxima aspectului casei in momentul in care stiu ca vor primi vizite. Insa majoritatea Balantelor au preocupari de ordin intelectual astfel ca vor lasa cu placere pe alt membru al familiei sa se ocupe de intretinerea si curatarea casei, in timp ce ele se vor concentra pe munca si bani.


Sagetator


Sagetatorului i-ar placea sa faca din casa un Olimp la care muritorii de rand sa priveasca cu veneratie astfel ca va incerca sa mentina ordinea macar de ochii lumii chiar daca, in general, nu-si bate capul cu o activitate atat de plictisitoare cum este curatenia. Este destul de tipicar astfel ca va respecta o anumita ordine a lucrurilor care trebuie sa fie asezate intr-o anumita linie.

De aceea, nu prea suporta ca altcineva sa se ocupe de lucrurile personale sau de curatenia in camera sa pentru ca aceasta se face dupa reguli precise, numai de el stiute.


Scorpion


Scorpionii nu prea sunt interesati de curatenie astfel ca pot sa supravietuiasca in dezordine multa vreme, mai ales daca trec printr-o perioada dificila sau sunt ocupati cu altceva.

Adesea in casa unui Scorpion se intampla sa functioneze totul bine pentru ca, de regula, se defecteaza prizele, se infunda conductele, se sparge o oglinda, acesta fiind impactul energetic al frustrarilor, al furiei reprimate asupra mediului, potrivit astrologilor. Insa uneori Scorpionii se apuca de curatenie pentru a testa una numit produs sau pentru a experimenta o anumita metoda. De altfel, in cadrul unei discutii despre cele mai bune produse de curatat , Scorpionii si Fecioarele vor sti tot timpul raspunsul corect. 


Capricorn


Capricornul are nevoie de o casa primitoare si linistita pentru ca isi petrece mult timp in ea astfel ca nu va ezita sa se ocupe de activitati monotone, asa cum este curatenia. Un Capricorn isi va pastra lucrurile intr-o anumita ordine astfel ca va fi destul de restrictiv cu alti membri ai familiei sau cu musafirii in ceea ce priveste respectarea acestui lucru. Iar daca isi petrece timpul aspirand covoarele sau dand cu mopul, fii sigur ca nu va permite nimanui sa intre incaltat.

Dulapurile si sertarele din casa unui Capricorn sunt ordonate si in general atunci cand foloseste un anumit obiect, il va impacheta si aseza la locul lui negresit, dupa intrebuintare .


Varsator


Varsatorul nu e prea interesat de casa, care este pentru el un loc de tranzit, unde se schimba si doarme. Daca este prins in alte activitati pot sa treaca zile in sir fara sa acorde atentie dezordinei din jurul sau. Insa este extremist astfel ca poate avea uneori bruste accese gospodaresti, fiind capabil sa faca curatenie luna in casa. Atunci cand isi pune in cap sa curete si sa igienizeze locuinta, fii sigur ca nu scape nici un coltisor nesters.

Varsatorii sunt atrasi de electronice si electrocasnice astfel ca se vor antrena intr-o curatenie generala doar de dragul de a folosi noul aspirator. 
 

Pesti


Pestii sunt destul de greu de inteles pentru unii pentru ca le place sa traiasca intr-o anumita dezordine care li se pare lor ordine. Nu prea le pasa de ce cred musafirii despre casa lor, daca nu au chef sa se ocupe de curatenie, nu o vor face. Insa sunt destul de tipicari in ceea ce priveste anumite obiecte din casa astfel ca in locuinta unui nativ al acestei zodii vor exista mereu coltisoare tihnite, unde fiecare lucru va avea locul sau.


Doar ca pe langa aceste zone in casa unui nativ din Pesti vor exista si locuri nebuloase, ca vaze sau fructiere ce pot adaposti chei, carti de joc desperecheate, bijuterii sau margele abandonate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea