Amenajarea casei

#casa #marmura #pardoseala

Cum intretii pardoseala din marmura

Marmura se distinge ca un material extrem de durabil, foarte elegant si cu o stralucire aparte. Acest material constituie un mediu impropriu dezvoltarii microorganismelor patogene sau alergene, motiv pentru care este ideala pentru pardoseala . Cu o intretinere adecvata, pardoseala de marmura va avea o durata de viata de zeci de ani. Iata cateva sfaturi pentru a intretine o astfel de pardoseala:


1 Retine ca pardoseala din marmura trebuie curatata cu solutii speciale pentru a evita afectarea culorii si stralucirii materialului.


2 De asemenea, nu folosi otet pentru a curata marmura pentru ca o poate decolora.


3 Curata imediat pardoseala din marmura daca versi accidental otet sau suc de lamaie pe ea pentru ca, odata lasate sa se usuce, aceste substante se pot transforma in pete greu de indepartat.



In schimb, poti sa folosesti o solutie formata din suc de lamaie si otet in caz ca patezi marmura cu vin sau ceai. Se freaca petele pana dispar.


4 In general, curatarea pardoselei de marmura se face foarte usor, folosind apa calda si un detergent special, cu pH neutru.

Foloseste un mop din bumbac sau o carpa moale pentru a sterge marmura. Nu freca niciodata o astfel de pardoseala si evita sa folosesti bureti abrazivi pentru a nu produce zgarieturi.

5
Matura sau aspira periodic pardoseala pentru a-i mentine stralucirea.


6 Granulatia fina a acestui material permite slefuirea pana la obtinerea unor suprafete foarte netede si lucioase.


7 Marmura capata netezime si luciu daca este stearsa cu o solutie de lustruit formata din 80 g ulei de terebentina, 10 g ceara alba si 2 g clei.



Se amesteca terebentina cu ceara, se dilueaza cleiul si se adauga in amestec. Solutia de lustruit se aplica cu carpa calda si se intinde bine.


8 Placile de marmura alba foarte murdare se freaca cu praf de piatra ponce, apoi se clatesc si se sterg. De asemenea, marmura alba isi pastreaza nuanta initiala daca este curatata cu o carpa inmuiata in gaz insa nu este recomandat ca acest tratament sa fie aplicat foarte des.

9
Atentie cand muti mobila. Incearca sa nu zgarii pardoseala cand o manevrezi ci ridic-o de la sol. Ca sa protejezi pardoseala poti sa aplici bucati de pasla in locurile in care dulapurile sau picioarele meselor sau scaunelor ating podeaua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea