Amenajarea casei

#parchet # curatare parchet #parchet lemn #pete parchet

Cum indepartezi petele de pe parchet

Podelele de lemn ofera casei tale un aspect modern, sunt practice, mentin caldura si sunt usor de intretinut. Din pacate insa, mai exista si situatia in care acestea se pateaza sau se murdaresc cu substante dificil de indepartat. Descopera cateva dintre cele mai utile metode de indepartare a petelor de pe parchet.

 

Scoate petele negre cu clor


Petele negre aparute pe parchet nu rezista sub nicio forma in fata clorului. Ai nevoie de o bucata de bumbac moale si clor in functie de dimensiunea petei. Inmoaie materialul in clor si sterge, prin miscari circulare, zona patata de pe podea .

Cel mai probabil va trebui sa insisti mai mult, insa nu trebuie sa iti faci griji deoarece clorul nu deterioreaza lemnul.

Daca petele de pe parchet nu dau semne ca ar putea fi indepartate lasa materialul inmiat in clor diresc pe pata (doar in zona respectiva) timp de cateva ore. Inainte de acest lucru curata bine zona cu o periuta de dinti inmuiata in clor.
 

Ulei de lamaie pentru petele albe


Achizitioneaza o sticluta cu ulei de lamaie si toarna cateva picaturi din produs direct pe pata respectiva de pe parchet. Lasa produsul sa actioneze 30 de minute, iar apoi sterge insistent zona cu o discheta demachianta de bumbac.

Acest pas nu doar ca va indeparta petele albe, dar va oferi luciu podelei si va emana un miros placut in toata locuinta.
 

Otet pentru petele de urina


Daca ai un animalut in casa este foarte probabil ca, din cand in cand, acesta sa iti lase mici "surprize" sau indicii direct pe podeaua de lemn. Dincolo de faptul ca urina are un miros puternic atunci cand reuseste sa se impregneze, ea este acida si pateaza.

Sterge urina de pe podeaua de lemn cu ajutorul unei carpe imbibate in otet. Aceasta metoda va indeparta orice pata, va dezinfecta podeaua si va improspata aerul. Este foarte important sa aerisesti bine camera dupa stergerea podelei cu otet.
 

Dizolvant pentru pete de oja sau vopsea


Achizitioneaza de la magazinele cosmetice un produs dizolvant fara acetona pentru a scapa de petele de oja sau vopsea. Toarna dizolvantul direct pe pata, lasa-l sa actioneze 30 de secunde, iar apoi sterge zona cu ajutorul unei carpe curate de bumbac. La final sterge zona respectiva cu o carpa inmuiata in aopa, iar apoi cu o solutie special hidratanta pentru lemn
 

Cuburi de gheata pentru pete de guma


Daca ti s-a intamplat sa ajungi in situatia in care pe podeaua de lemn s-a lipit o bucata de guma, nu trebuie decat sa folosesti un cub de gheata pe care sa il masezi pe bucata de guma pana cand aceasta se intareste complet si se desprinde in totalitate de podea.
 

Dizolvant pentru petele de ulei


Daca podeaua ta are o zona unsuroasa care nu se curata cu detergent, foloseste dizolvantul pentru oja. Acesta va curata in totalitate pata de grasime si va lasa zona perfect uscata. Totusi, pentru a preveni uscarea puternica a lemnului, aplica pe tot parchetul o spalare cu ceara speciala pentru lemn.

Aceeasi solutie functioneaza foarte bine si pentru petele ramane in urma picaturilor de ceara (de la lumanari).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului