Amenajarea casei

#alegere jaluzele #jaluzele ferestre #amenajare casa #jaluzele

Cum functioneaza un set de jaluzele in casa viitorului

Probabil si tu, la fel ca si toata lumea, iti doresti sa traiesti confortabil, intr-o casa care tine pasul cu schimbarile din viata ta. Acasa trebuie sa fie locul cel mai sigur si comod pentru fiecare dintre noi si sa reprezinte mediul cel mai adecvat stilului nostru de viata.

in viitorul apropiat, a avea o locuinta moderna si confortabila nu se rezuma numai la design si mobilier. Automatizarea si controlul diferitelor sisteme precum cel de iluminat, incalzire sau umbrire vor deveni normalitate si trebuie sa fim pregatiti sa intampinam aceste avansari tehnologice in casele noastre.

Una din cele mai simplu de implementat automatizari pentru o locuinta este motorizarea jaluzelelor, astfel incat ele sa actioneze singure pentru confortul tau.

Cu jaluzele automatizate, viata e mult mai usoara

Fie ca vorbim de jaluzele interioare automate sau de jaluzele venetiene exterioare, ele iti aduc o serie de avantaje precum un plus de confort si siguranta prin protejarea intimitatii, dar si reducerea consumului de energie.

Aproape orice tip de jaluzele interioare sau exterioare pot fi motorizate! Daca detii jaluzele tip rulou, venetiene sau romane, acestea permit instalarea unui motor care sa le controleze deplasarea lamelelor.

Foto: Copyright _Somfy SAS Stephane L'hostis

De regula, trecerea de la sistemul manual la cel motorizat se face in doar cativa pasi si este simplu de realizat, fara sa fie nevoie de modificari majore.

Ce ai nevoie pentru automatizarea jaluzelelor

Ai nevoie de un motor tubular, integrat in cilindrul in jurul caruia este infasurata jaluzeaua. Acesta va fi alimentat de la o sursa de curent electric si va putea fi actionat cu un dispozitiv de control montat in perete sau cu ajutorul unei telecomenzi.

Daca preferi sa mergi mai departe cu automatizarea, poti opta pentru senzori de lumina, de vant sau temperatura. Acestia vor putea fi instalati in interior sau exterior si vor actiona automat jaluzelele, la detectarea schimbarii de clima pentru care au fost setati.

De exemplu, un senzor de lumina iti poate apara bunurile din locuinta in fata razelor solare. Acesta va detecta intensitatea luminii din interior si va actiona in consecinta, deplasand lamelele jaluzelelor astfel incat sa impiedice soarele sa iti deterioreze bunurile, dar totusi sa permita lumini naturale sa patrunda.

Folosirea unui astfel de senzor nu necesita cabluri suplimentare, iar bateriile pe care le foloseste au o viata indelungata.

Jaluzelele pot fi prevazute si cu temporizator pentru a fi programate sa respecte un scenariu pentru fiecare zi a saptamanii. De exemplu, poti seta temporizatorul ca sa actioneze automat inchiderea jaluzelelor in fiecare zi dupa ora 18:00, cu exceptie zilele de weekend cand acestea se vor inchide dupa ora 19:00. Exista nenumarate scenarii pe care le poti seta, in functie de programul tau si al celorlalti membri ai familiei.

Foto:  Copyright _Somfy SASArnaud Childéric

Unul din marile avantaje ale temporizatorului il prezinta si functia de „simulare de prezenta”. Poti folosi acest program cand nimeni nu este acasa, pentru a face astfel incat casa sa para locuita. Jaluzelele se vor deschide automat in anumite momente ale zilei si se vor inchide noaptea, astfel creand impresia ca este cineva acasa si descurajand posibilii infractori sa isi faca planuri.

Drumul simplu spre automatizare

Toate aspectele mentionate in acest articol nu mai sunt de mult un scenariu al viitorului, ci al prezentului. Tehnologia a evoluat atat de mult incat permite oricui sa isi instaleze in propria locuinta astfel de sisteme de automatizare si sa se bucure de avantajele lor.

Cu ajutorul solutiilor de automatizare oferite de Somfy Romania, casa ta poate dispune de motoare si comenzi pentru toate sistemele de umbrire dar si pentru usi de garaj, porti de acces, copertine sau pergole. Pentru alegerea solutiei care ti se potriveste si instalarea acesteia, poti consulta un expert Somfy de la cel mai apropiat punct de vanzare de tine.

Astfel, casa ta va fi mai simplu de utilizat si va deveni mai sigura, devenind casa inteligenta la care de mult visai.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare