Amenajarea casei

#covor #mocheta #festonare covor #intretinere covor

Cum festonezi un covor

Ai un covor pe care vrei sa-l modifici pentru un nou spatiu? Pentru acest lucru, este nevoie sa-l duci intr-un centru unde se ofera servicii de festonare pentru covoare. Pare simplu, dar in realitate, nu este mereu asa.
 

Festonarea covoarelor: avantaje


In cazul in care redecorezi locuinta, un vechi covor , spalat si improspatat poate fi folosit intr-un alt spatiu, odata ce este taiat pe dimensiunea camerei respective. In acest fel, economisesti banii pe care i-ai fi dat pentru un covor nou. Un metru de covor festonat costa in jur de 3-4 lei.

Daca gasesti intr-un magazin un covor care iti place foarte mult, dar care nu se potriveste ca dimensiune, in loc sa renunti la el pentru un model mai putin frumos, il poti cumpara si taia pe dimensiunea dorita. In acest fel, te vei bucura de covorul care te-a impresionat in loc sa faci un compromis si sa cumperi un alt model, care se potriveste ca dimensiune, dar care nu-ti place la fel de mult.
 

Festonarea covoarelor: dezavantaje


Festonatul se face, in mod normal, cu o ata profesionala, speciala. De obicei, atelierele si magazinele care festoneaza dispun de o gama redusa de culori pentru ata profesionala, existand riscul sa nu se potriveasca la covorul tau. Se poate festona un covor, insa, si cu o ata obisnuita, pe care o poti cumpara de la o mercerie.

Nu toate atelierele de festonat le ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona propria ata de cusut, impunand-o pe cea din dotare. De aceea, este important sa intrebi in mai multe locuri, chiar daca nu gasesti de la inceput ata potrivita pentru covorul tau. In cazul in care covorul este de mari dimensiuni, vei avea nevoie de un mijloc de transport.
 

Unde festonezi covorul


Servicii de festonat covoare exista in mai multe zone ale orasului, unele dintre ele fiind chiar cele de cartier. In mod normal, vei gasi servicii de festonat covoare in magazinele care vand covoare. Insa, chiar si magazinele de mobila care nu vand covoare au o masina de festonat si ofera acest serviciu contra cost.

Noteaza-ti undeva dimensiunile covorului, grosimea, culoarea sau tipul de material al acestuia. Gasesti informatiile pe eticheta din spate. Cu aceste informatii, poti afla clar daca in locul respectiv persoana care festoneaza te poate ajuta sau nu. Incearca, de asemenea, sa cauti pe internet, deoarece exista site-uri care anunta acest serviciu pentru covoare si carpete.

Sursa foto : amazon.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului