Amenajarea casei

#casa lux #accesorii casa #amenajari interioare #mobilier

Cum faci casa sa para mai luxoasa decat este

Fiecare dintre noi ne dorim sa avem o casa desprinsa de pe copertele revistelor. Doar ca, de cele mai multe ori, din cauza bugetului redus, ne limitam doar la strictul necesar. Din fericire, designerii spun ca nu e nevoie de conturi grase pentru a amena cu gust.

Mai jos iti vom exemplifica cinci modalitati prin care poti da casei tale un aer luxos:

Foloseste nuante neutre

Atunci cand alegi o paleta de culori neutre pentru casa ta, fie ca vine vorba despre zugraveala sau mobilier, poti spune ca ai pornit cu dreptul in amenajarea unui spatiu sofisticat. In plus, e mult mai usor sa asociezi obiecte diferite acestor nuante. Mai mult, daca mai tarziu ai de gand sa faci unele transformari, e suficient sa schimbi o piesa sau doua de mobilier si cateva accesorii.

Investeste in piese care nu se demodeaza

Odata ce faci o investitie nu ai vrea ca peste un an sau doi, atunci cand, inevitabil, moda se schimba, sa te trezesti cu casa plina de mobila care nu mai corespunde cerintelor momentului. In acest caz, cel mai bine este sa cumperi piese „ever-green”, adica mobilier clasic, care rezista trendurilor schimbatoare.

Cu cat mai putin cu atat mai bine

 

Comparatia cu garderoba nu este intamplatoare. Asa cum o tinuta cat mai simplista nu va fi niciodata tipatoare ci, din contra, va avea un aspect elegant, asa si o casa. Cu cat o impopotonezi mai putin, cu atat mai mult va parea mai sofisticata. De aceea, atunci cand incepi sa iti amenajezi locuinta porneste la drum cu aceasta filosofie in minte. Casa trebuie sa fie functionala, dar nu incarcata de lucruri inutile.

Vaneaza chilipiruri



Revistele de amenajari interioare dar si panourile pe care le vezi zi de zi pe Pinterest te indeamna spre achizitia unor piese scumpe. Nu trebuie sa cazi in acest pacat pentru ca nu faci decat sa arunci in aer bugetul pe care ti-l propusesesi. In schimb, poti vana ofertele. Da! Chiar si acea canapea care acum costa o mie de euro va costa peste cateva luni aproape la jumatate. De ce sa nu mai astepti putin?

Lucreaza atent la detalii

 

Acum, chiar daca locuinta este mobilata simti ca ceva tot lipseste. Iti spunem noi ce. Aspectul „de lux” este dat de detalii: carti si lumanari care sa decoreze masuta de cafea, un covor fancy, draperii de sus pana jos care sa incadreze perfect ferestrele, cateva perne-fantezie aruncate ici-colo pe canapea. Cu aceste elemente marunte reusesti sa iti personalizezi casa transformand-o intr-un adevarat camin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea