Amenajarea casei

#sufragerie #sarbatori de iarna #decoratiuni craciun #living

Cum decorezi sufrageria de sarbatori

Sufrageria este o incapere importanta in perioada sarbatorilor. Aici se strange familia in jurul mesei de Craciun si tot aici iti chemii si prietenii. De aceea, decorarea festiva a acesteia reprezinta un demers important care, insa, nu trebuie sa fie neaparat si unul anevoios. Iata cateva idei de amenajare a sufrageriei de sarbatori!

1 Infrumuseteaza scaunele

Scaunele din jurul mesei din sufragerie pot fi transformate cu usurinta in piese de mobilier festive. Nu trebuie decat sa legi cate o panglica rosie, lata de cativa centimetri (suficient cat sa fie vizibila), de spatarul acestora. Apoi, pe suprafata acesteia, plaseaza ornamente de Craciun de mici dimensiuni, cum ar fi crengute de brad, conuri, globulete sau clopotei.

2 Aplica un sirag de margele in jurul mesei

O alta idee ingenioasa si de efect este aplicarea unui sirag festiv de margele in jurul mesei. Intocmai cum ai prinde instalatiile si ghirlandele la ferestre, ataseaza si aceste siraguri de marginile mesei din sufragerie, punctandu-le cu mici decoratiuni sub forma unor crengute de brad cu conuri, de pilda. Pentru ca siragul sa nu cada, prinde-l cu bolduri.

3 Prezinta meniul ca la restaurant

Pentru un plus de efect, inscrie meniul pe care urmeaza sa il servesti de Craciun ori de revelion pe o tabla neagra. Astfel, pe langa faptul ca invitatii vor sti exact ce vor consuma, vei crea si o impresie placuta (in plus, nici nu vei mai avea parte de clasica intrebare "Ce mancam in aceasta seara?").

4 Plaseaza foi creative cu nume

Daca vrei sa eviti ingramadeala si nedumerirea legate de plasarea invitatilor la masa de sarbatori , aseaza in dreptul fiecarui scaun cate o foaie sau o bucata de carton pe care sa treci numele fiecarui comesean. Pentru a crea un efect si mai spectaculos, insoteste numele de un desen reprezentativ (o crenguta de brad, globuri etc.).

In cazul in care printre invitati se numara si copii, incurajeaza-i sa deseneze pe suprafata pusa la dispozitie (este posibil sa ai nevoie de una mai mare), oferindu-le si creioane colorate si/sau carioci.

5 Creeaza decoratiuni din cutii de cadouri

O idee originala de infrumusetare a mesei festive din sufragerie ar putea fi crearea unei decoratiuni sub forma de morman de cadouri. Pentru ca suprafata mesei sa nu fie ocupata inutil, asigura-te ca aceasta decoratiune nu depaseste dimensiunile unui platou. De altfel, poti plasa cadouri de diferite marimi, suprapuse, pe o tava rosie, pe care ai pus si globuri de Craciun. La final, leaga cutiile de cadouri cu o panglica rosie.

6 Confectioneaza decoratiuni pentru inelele de servetele

Imbogateste clasicele inele de servetele cu motive de sarbatori! Spre exemplu, poti confectiona flori mici de Craciunita pe care sa le lipesti de inele si sa le atasezi unor servete simple, de culoare alba. Dupa incheierea perioadei sarbatorilor, nu va trebui decat sa inlaturi decoratiunile de pe suprafata inelelor si sa le pastrezi pentru masa festiva de anul urmator.

Sursa foto: semacam.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului