Amenajarea casei

#inundatie #casa #curatenie

Cum cureti o camera inundata

O inundatie neasteptata provocata de o fisura intr-o teava iti poate compromite parchetul, mobilierul, peretii dar si calitatea aerului din casa. De aceea, este foarte important sa iei masurile necesare pentru a curata camera inundata cat mai repede posibil. Iata cum:


1 Gaseste cauza


In primul rand trebuie sa gasesti cauza inundatiei si sa o elimini. De regula, inundatiile se produc in urma unor fisuri aparute in tevile de apa si se stopeaza de indata ce inchizi robinetul de alimentare.

Daca locuiesti la bloc este posibil sa fii nevoit sa opresti alimentarea cu apa de la subsol, mai ales daca teava fisurata este pozitionata intre doua etaje .
 

2 Elimina apa


Daca inundatia s-a produs in baie ai sanse mari sa scapi cu putine pagube intrucat de regula in aceasta incapere exista un sifon de scurgere a apei. In plus, apa nu va afecta in nici un fel gresia si faianta din aceasta incapere.

In cazul in care a fost inundata o camera cu parchet sau alt tip de pardoseala decat una impermeabila va trebui sa te grabesti sa elimini apa. Foloseste o matura, cateva prosoape absorbante si o galeata in care sa aduni apa.


3 Usuca pardoseala


Foloseste o racleta pentru geamuri sau bureti ca sa aduni si restul de apa.

Pentru ca suprafata inundata sa se usuce mai repede, este bine sa pornesti aparatul de aer conditionat, un ventilator sau sa deschizi larg geamurile pentru ca sa circule curentii de aer.


4 Ocupa-te de pagube


Daca apa ti-a afectat peretii este posibil sa fii nevoit sa acoperi zona respectiva cu var sau vopsea.

De asemenea, daca vreo piesa de mobilier din lemn s-a umflat sau degradat din cauza ca a fost tinuta mai mult timp in apa apeleaza la un tamplar pentru a o reconditiona.

In ceea ce priveste covoarele, un produs special pentru curatat te va ajuta sa le readuci la starea initiala.


5 Aeriseste bine camera


Este foarte important ca dupa o inundatie camera afectata sa fie aerisita foarte bine.

Si asta pentru ca umiditatea si calitatea scazuta a aerului iti poate afecta sanatatea. In plus, aceste doua elemente pot duce la aparitia bacteriilor si a mucegaiului. Ideal ar fi sa folosesti si un dezumidificator.


Citeste mai multe despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea