Amenajarea casei

#aranjarea mesei #anul nou #servetele #decor masa

Cum aranjezi masa pentru Anul Nou

Este intotdeauna emotionant si distractiv sa astepti venirea Anului Nou. Si ce modalitatea mai buna de a face asta decat organizand o petrecere la care sa ii inviti pe cei dragi? Nu stii cum sa aranjezi masa pentru momentul in care veti ciocni paharele la miezul noptii? Te ajutam noi, avem pentru tine cateva idei perfecte pentru orice buget!


1 Incepe cu o fata de masa solida pe care o ai deja. Foloseste una alba, neagra, aurie sau argintie. Acestea sunt cele mai festive si mai elegante combinatii pentru un asemenea eveniment.
2 O fata de masa neagra poate fi scoasa in evidenta imprastiind stelute argintii sau aurii in centrul acesteia. Pot fi cumparate de la librarii sau magazinele de decoratiuni sau le poti confectiona din hartia cadourilor primite de Craciun.
3 Alege o vaza metalica, ori coloreaza una cu un spray auriu sau argintiu pe care sa o umpli cu gheata. Foloseste-o ca suport pentru sticla de sampanie. Pozitionata in centrul mesei, aceasta poate fi considerata piesa de rezistenta.
4 Daca vrei sa stabilesti tu planul asezarii invitatilor la masa, cauta pe internet carduri pentru nume pe care le poti scoate la imprimanta sau creeaza tu unele originale. O idee eleganta este decuparea unor dreptunghiuri din hartie neagra (ca o mica vedere rasturnata) pe care sa scrii prenumele invitatilor tai cu un pix cu sclipici auriu sau argintiu.
5  In loc de carduri cu numele oaspetilor, poti folosi plicuri mici in interiorul sa scrii o urare sau o predictie pentru Noul An. Pune fiecare plic peste farfurii sau leaga-le cu panglica de servetele pentru masa.
6 Incearca sa asezi bradul astfel incat sa fie vizibil de la masa. Acesta poate fi elementul natural din camera ca sa nu fii nevoita sa cumperi un aranjament floral scump pentru masa.
7 Daca te incanta ideea unui decor central asezat pe masa, ia in considerare un candelabru sau o selectie de cateva lumanari. Poti aseza lumanari groase pe o cate o farfurie pentru cestile de espresso in centrul mesei sau cate una pentru fiecare invitat.
8 Foloseste o panglica colorata cu care sa legi fundite de piciorul paharelor de vin. Asigura-ti oaspetii ca e in ordine sa le dezlege cand incep sa foloseasca paharele. Sau, o idee buna ar fi sa ornezi spatarele scaunelor cu funditele de Craciun
9 Da sticlelor cu bauturi un farmec aparte imbracandu-le in saculeti de organza pe care sa le legi cu panglica aurie sau argintie. Daca nu te incanta ideea, poti prinde de sticle fundite ori fulgi de zapada din hartie sau panza.
10 Ai prin casa flori uscate? Poate un buchet de trandafiri primit de ziua ta ? Da-le un nou suflu pulverizandu-le cu spray metalizat. Inveleste codita fiecarei flori in staniol sau panglica aurie ori argintie, iar la final adauga o fundita. Pune cate o floare in fata tacamurilor pentru fiecare loc la masa.
11 Asaza la indemana cateva palarii sau coifuri de petrecere si cateva fluiere. Poate ai unele de la aniversarile sarbatorite in cadrul familiei sau chiar de la petrecerea de anul trecut.
12 Poti incerca sa faci un album care sa contina cate o imagine memorabila pentru ceea ce s-a intamplat important in fiecare luna a anului. Foloseste litere sau cuvinte decupate din ziare sau reviste pentru a scrie mici legende alaturi de fotografii. Asaza-o pe masa pentru ca oaspetii tai sau poata impartasi amintirile acestui an.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului