Amenajarea casei

#amenajarea camerei #mobilier #spatiu restrans #camera mica

Cum amenajezi o camera mica

Un apartament sau o casa cu incaperi mici poate deveni rapid un spatiu aglomerat, presarat cu mobilier si obiecte care il fac sa para si mai restrans decat este in realitate. Ca sa iti eliberezi casa si sa castigi spatiu, afla cum poti amenaja o camera mica !

1 Scapa de dezordine

O camera mica va parea automat mai spatioasa daca include mobila si obiecte decorative bine organizate. In acest sens, nu ezita sa investesti in dulapuri cu sertare, cutii de depozitare sau cosuri pentru a-ti putea organiza mai eficient lucrurile din fiecare incapere a casei.

2 Evita modelele incarcate

Tot pentru a castiga spatiu intr-o camera mica straduieste-te sa eviti materialele prea incarcate. In schimb, opteaza pentru decoratiuni metalice, oglinzi si chiar tapet metalizat care reflecta lumina si creeaza iluzia unui spatiu mai generos.

3 Foloseste mai putine culori

Decorarea unei camere mici poate fi dificila, insa, pentru a nu da gres, evita sa folosesti prea multe culori, intrucat acestea vor incarca inutil incaperea si o vor micsora vizual. Alegerile cromatice ideale sunt nuantele delicate, deschise, care iti vor "extinde" incaperile.

4 Atentie la decoratiuni

Vei reusi sa amenajezi cu succes o camera mica si daca limitezi numarul de obiecte decorative pe care le inserezi in interiorul acesteia. Evita, asadar, sa iti impanzesti camera cu o multime de decoratiuni care nu vor face decat sa iti aglomereze spatiul deja restrans. Pentru a obtine o camera cu un aspect unitar, alege doar cateva decoratiuni care se potrivesc cu stilul incaperii respective.

5 Nu amesteca stilurile

Inainte de a decora o camera mica, stabileste care este stilul pe care il doresti in interiorul acesteia si pastreaza aceeasi linie pana la final. O combinatie de stiluri diferite este o optiune nefericita pentru o incapere mica, deoarece sporeste senzatia de lipsa de spatiu. Una dintre cele mai inspirate alegeri ar putea fi un stil simplu, in culori deschise, fara modele incarcate si texturi similare.

6 Adauga piese de mobilier adecvate

Mobilarea unei camere mici poate fi o adevarata provocare, insa, daca optezi pentru piesele de mobilier potrivite, vei reusi sa economisesti spatiu si sa iti depozitezi eficient obiectele necesare. In acest sens, opteaza pentru mobila care foloseste la maxim spatiul disponibil. De pilda, pentru o zona aflata sub o scara, alege corpuri de mobilier triunghiulare pentru a umple, astfel, un spatiu care, altfel, ar fi ramas gol.

O alta idee ar putea fi alegerea unor piese de mobilier care pot fi ascunse unele intr-altele sau care se pliaza. O masa de acest tip te va ajuta sa economisesti spatiu in zilele obisnuite, dar si sa gazduiesti mai multi invitati, prin extinderea acesteia, atunci cand situatia o cere.

7 Opteaza pentru covoare simple

Tot pentru a nu crea iluzia unui spatiu incarcat, alege sa iti decorezi incaperile mici cu covoare cu model simplu. Spre exemplu, ai putea opta pentru un covor cu linii care vor alungi vizual camera in care acesta este plasat.

8 Evita lemnul inchis la culoare

Mobilierul din lemn negru sau maron inchis iti vor stramtora si mai mult o camera mica. Alege, in schimb, mobila alba sau crem, simpla, in stil clasic, pentru a crea impresia unui spatiu aerisit, luminos si incapator.

Sursa foto: homesickdesigns.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea