Amenajarea casei

#culori #bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie mare #mobila bucatarie

Cum amenajezi o bucatarie mare

Toata lumea isi doreste o bucatarie mare , aceasta incapere fiind una dintre cele mai folosite, utile si indragite spatii din casa. In plus, o bucatarie mare creste si valoarea intregii locuinte. Pentru amenajarea unei bucatarii spatioase este nevoie sa tii cont de cateva aspecte.


Iata in continuare cum poti amenaja o bucatarie mare intr-un mod placut si eficient:


1 Alege culoarea potrivita


O bucatarie mare trebuie sa fie un spatiu primitor, cald si confortabil. De aceea nu este recomandat ca intr-un spatiu larg sa folosesti culori reci. Paleta coloristica pentru pereti ar trebui sa se bazeze pe nuante calde, dulci, relaxante.


2 Alege un mobilier de mari dimensiuni


O bucatarie spatioasa necesita obligatoriu un mobilier cu o dimensiune direct proportionala cu cea a bucatariei. Alege un anumit stil, care sa se potriveasca si cu restul casei si opteaza pentru anumite nuante care sa se incadreze bine pe fundalul peretilor.


3 Apeleaza la puncte de interes


O camera mare asa cum este in cazul unei bucatarii spatioase nu trebuie sa aiba un singur centru de interes , ci mai multe. In primul caz, bucataria va semana cu o sala mare si goala, in care exista un singur tablou. In al doilea caz, te vei bucura de armonie si echilibru, din orice unghi ai privi.

Mobila insulara, pozitionata undeva pe mijloc, poate fi o solutie buna pentru a crea unul dintre punctele de interes. Un altul il poate constitui zona de luat masa. Aceasta trebuie sa fie cat mai departe de zona de gatit, pentru a asigura confortul celor care mananca.

Zona de luat masa poate constitui si zona de conversatie. Se stie deja ca multa lume prefera sa-si primeasca prietenii in bucatarie, intr-un mediu familiar si intim. Asigura-te ca ai scaune confortabile si accesorii pregatite pentru a fi utilizate: cesti de cafea, castronase pentru gustari etc.

Un alt punct de interes il poate constitui zona in care copiii pot sa ajute si ei in bucatarie, departe de sursele de foc si apa. O masuta special conceputa pentru cei mici poate fi un motiv de a petrece mai mult timp in familie.

Un alt punct de interes pot fi rafturi pe care sa etalezi produse de bucatarie care pot fi pastrate la temperatura camerei: sticle cu diverse lichide si sosuri, borcane cu preparate conservate etc. Daca ai, de exemplu, un ulei special, cu aroma de trufe, aflat intr-o sticla deosebita, il poti folosi si ca obiect de decor, pe masura ce il si folosesti. Recipientele elegante pentru tinut ceaiul, zaharul, cafeaua etc sunt alte piese care pot fi etalate.


4 Da viata bucatariei


Insufla un aer de prospetime si de modern bucatariei tale folosind diverse accesorii contemporane, special concepute pentru bucatarii. Poti suspenda boluri de ceramica pentru a pastra verdeata, panouri de afisaj pentru post-it-uri, poze de familie, magneti si mini-calendare, ghivece cu flori sau rasaduri cu plante aromatice etc.


5 Exploateaza lumina


Intr-un spatiu mare, lumina este extrem de importanta. Foloseste la maxim lumina naturala de care dispui, utilizand panouri moderne sau perdele albe, pentru a crea un ambient potrivit pentru zi. Apeleaza la spoturi luminoase pentru zone importante precum dulapul pentru vase si pahare, aragaz, chiuveta etc. Tine cont de faptul ca o bucatarie mare trebuie sa dispuna de un iluminat pe masura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea