Amenajarea casei

#usi #usi de interior #usi dormitor

Cum alegi usile de interior

Usile de interior indeplinesc un rol estetic si functional in amenajarea locuintei . Cand alegi usile pentru camere, trebuie sa te gandesti la toti factorii astfel incat sa beneficiezi de lumina, intimitate si de un decor armonios.

Cum alegi, asadar, usile de interior? Iata in continuare factorii de care trebuie sa tii cont:

1 Destinatia usilor de interior

Gandeste-te la fiecare spatiu unde vrei sa instalezi o usa. In mod normal, este evident unde trebuie pusa o usa, dar nu in toate cazurile se intampla asa, mai ales cand se renoveaza un apartament sau se construieste o casa. Exista locuri in locuinta in care este mai bine sa deschizi spatiul decat sa-l inchizi printr-o usa, cum se intampla cu un balcon deschis inspre camera, care mareste intreaga incapere. Mai putine usi inseamna mai putini bani cheltuiti.

In alte spatii, cum este dormitorul sau baia, ai nevoie de intimitate, prin urmare usa va trebui sa fie opaca. Dupa ce ai stabilit unde ai nevoie de usi, poti incepe cautarea.

2 Stilul usilor

Usile reprezinta suprafete mari, care ies in evidenta imediat. De aceea, stilul lor joaca un rol foarte important in aspectul general al locuintei. Intr-o locuinta de mici dimensiuni , este recomandat ca usile sa fie in acelasi stil, in conformitate cu cel ales pentru amenajarea si decorarea interiorului.

Intr-o locuinta de mari dimensiuni, iti poti permite sa alegi usi in stiluri diferite in functie de zonele distincte ale casei: living, dressing room, spalatorie etc.

3 Dimensiuni

Masoara intotdeauna deschizatura peretilor si noteaza-ti dimensiunile. Ai nevoie de ele cand intrebi de modele in magazine. Cand te vei decide, oricum un profesionist va face noi masuratori, dar pana atunci trebuie sa stii daca magazinul dispune de usi pe dimensiunile peretilor tai.

4 Lumina, izolatia

Ia in consideratie intotdeauna factori importanti precum lumina sau izolatia. In locuintele intunecoase, sunt recomandate usile din sticla, fie ea sticla opaca, pentru ca lumina sa patrunda. La baie si bucatarie, alege un tip de usa cu inchidere cat mai buna care sa nu permita mirosurilor si aburilor sa ajunga in restul casei.

Sursa foto: oakwooddoors.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului