Amenajarea casei

#aparat #electrocasnice #bucatarie #aparate mici de bucatarie

Cum alegi un storcator de citrice

Iti place sa bei suc proaspat de portocale dimineata, sau vrei doar sa cresti aportul de fructe din dieta ta? Renunta la storcatorul de citrice mecanic si ia-ti unul electric! Nu stii care e cel mai bun si de ce trebuie sa tii cont inainte sa iei decizia finala? Noi ne-am interesat pentru tine.

Exista mai multe tipuri de storcatoare disponibile pe piata, respectiv pentru a obtine suc din citrice, suc din fructe sau suc din legume. Nu exista un storcator perfect care sa stoarca orice tip de fruct ori leguma cu aceeasi eficienta si la aceeasi calitate, pentru ca acestea au proprietati diferite.

Pentru citrice exista storcatoare speciale, care nu pot fi folosite pentru alte fructe si nici legume.

Aceste aparate sunt prevazute cu un con cu nervuri, ce se invarte in momentul actionarii butonului de control cu ajutorul unui motor electric . Pentru a prepara suc, trebuie sa tai citricele in jumatati si sa le presezi manual pe con.

Nervurile acestuia zbrobesc pulpa fructelor, eliberand astfel sucul care este colectat in vasul de sub con. Sita dispusa deasupra vasului de colectare are rolul de a opri trecerea samburilor si a resturilor de pulpa.

Acest storcator de fructe este potrivit pentru tine daca iti plac foarte mult citricele si nu vrei sa cheltui multi bani.

Storcatoarele de citrice costa, in general, mai putin de 150 de lei.

Cand iti alegi un storcator de fructe, trebuie sa tii cont de caracteristicile, functiile si accesoriile acestuia, precum si de specificatiile tehnice. Cele mai importante de luat in considerare sunt:


Caracteristici generale:


- capacitatea storcatorului - aceasta variaza de la 0,4 pana la 1 litru;
- unele storcatoare de citrice pot avea mai multe tipuri de conuri inlocuibile, respectiv pentru citrice mici, citrice mari sau cu muchii duble ce ajuta la o stoarcere mai buna;
- pornire/oprire automata prin apasarea conului;
- capac de protectie pentru con atunci cand nu folosesti storcatorul;
- viteza de stoarcere, ce depinde de puterea storcatorului (in general mica) de pana la 60 rpm;
- trepte de viteza - in functie de model, storcatoarele de citrice pot avea 1 pana la 5 trepte de viteza, in functie de cat de repede vrei sa storci sucul de citrice;
- culoarea storcatoarelor de citrice: acestea sunt in general albe, gri sau negre, dar poti gasi si modele colorate sau cu insertii metalice daca vrei sa asortezi storcatorul cu restul electrocasnicelor din bucatarie.



Functii si accesorii ale storcatoarelor de citrice:


- rotire in ambele sensuri ce ajuta la o stoarcere mai buna a citricelor;
- vas pentru colectarea sucului cu gradatie;
- granulatie reglabila ce influenteaza cantitatea de pulpa din suc;
- functie impuls pentru activarea unui moment maxim de stoarcere.


Caracteristici tehnice:


Puterea storcatoarelor de citrice variaza intre 20W si 85W, deci consuma destul de putin. Nivelul de zgomot este, de asemenea, destul de redus, fiind cuprins intre 68 si 75 de decibeli.

Un alt avantaj este dat de faptul ca nu are multe piese componente si poate fi curatat destul de usor. In plus, fiind un dispozitiv mic, poate fi luat in excursii, greutatea acestuia ajungand la maxim 2 kg.

O alta caracteristica de luat in considerare a storcatorului de fructe este compartimentul de stocare al cablului de alimentare, care poate avea o lungime de la 1,2 pana la 2 metri.

E important sa tii cont de acest aspect atunci cand sa iei in calcul distanta dintre mgasa de lucru pe care va sta storcatorul de citrice si priza de alimentare energetica. Daca nu e suficient de lung cablul de alimentare al storcatorului, poti folosi un prelungitor. In general, storcatoarele de citrice nu au nevoie de conectare la prizele cu impamantare pentru ca au o putere redusa.


Garantia


Nu uita sa verifici garantia produsului. Aceasta este, in general, de 2 ani. Totodata, verifica locatia service-ului in cazul unor defectiuni, precum si posibilitatea de returnare si termenul limita pentru acesta daca te razgandesti sau nu esti multumit de storcatorul achizitionat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea