Amenajarea casei

#casa #radiator decorativ # radiator #incalzire pereti # instalatii termice

Cum alegi un radiator decorativ

Radiatorul decorativ poate fi o investitie inspirata intr-o locuinta moderna, amenajata in stil contemporan. Un astfel de aparat se integreaza perfect in decor si isi indeplineste si rolul functional de incalzire.

Iata ce trebuie sa stii cand achizitionezi un radiator decorativ:

1. Materiale pentru radiatoare decorative

Radiatoarele decorative sunt fabricate din materiale dintre cele mai variate. Exista radiatoare de sticla transparenta sau din sticla cu efect de oglinda.

Alte radiatoare decorative sunt confectionate din otel, fonta, inox sau aluminiu. Acestea din urma sunt facute din aliaje speciale pentru imbunatatirea emisiei termice convective.

2. Designul radiatoarelor decorative

Ceea ce face interesante radiatoarele decorative este modelul acestora. Unele dintre aceste aparate sunt fabricate dintr-un strat de email pe care se aplica o vopsea speciala in camp electrostatic. In acest fel, imaginea imprimata joaca rolul unui tablou si nu isi schimba forma la temperaturi diferite datorita vopselei care polimerizeaza cu emailul.

Clientii au posibilitatea sa solicite radiatoare decorative personalizate cu propriul lor design. Astfel de comenzi au preturi ceva mai mari.

Pe langa radiatoarele cu panouri colorate de tip tablou, exista radiatoare sub forma unor sculpturi murale. Astfel de aparate sunt potrivite in incaperile amenajate in stil minimalist si contemporan, datorita liniilor simple si a culorilor neutre. Ceea ce le face deosebite pe aceste radiatoare sculpturale este posibilitatea de a imbina designul artistic cu efectele cromatice luminoase. Radiatoarele sub forma de sculpturi murale dispun de o telecomanda cu infrarosii prin care se alege lumina dorita dintr-o paleta larga de culori.

Formele si modelele radiatoarelor decorative sunt suficient de variate pentru a gasi unul potrivit pentru fiecare spatiu al locuintei, de la bucatarie la dormitor.

3. Puterea unui radiator decorativ

Multe radiatoare decorative functioneaza cu centrala proprie. Unele tipuri pot functiona pe baza de rezistenta electrica.

Puterea radiatoarelor decorative difera de la un model la altul. Un astfel de aparat pentru incalzire poate avea o putere de la 350 W la peste 1200 W.

4. Ce contine pachetul unui radiator decorativ

Radiatoarele decorative joaca rolul unor panouri ornamentale care se fixeaza pe pereti. Un pachet include radiatorul in sine, izolatie, control electronic cu tastatura capacitiva, precum si un set pentru instalarea pe perete. Unele modele de radiatoare decorative au ca accesoriu un suport pentru prosoape. Radiatoarele sunt dotate cu sistemele de aerisire si de legatura hidraulica.

5. Montarea radiatorului decorativ

Radiatoarele decorative se monteaza in locuri aerisite, unde pot patrunde curenti de aer rece, cum sunt locurile din apropierea ferestrelor. In functie de model, radiatorul poate fi fixat pe perete pe orizontala sau verticala, unele modele putand fi montate numai pe verticala.

6. Pretul unui radiator decorativ

Radiatoarele decorative constituie investitii mari in locuita pentru a spori gradul de confort. Unele instalatii termice de acest tip costa 1200 lei, in timp ce altele depasesc 7000 lei.

Foto: firmeproduse.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea