Amenajarea casei

#mixer #electrocasnice de bucatarie #palete mixer

Cum alegi un mixer

Mixerul de bucatarie este unul dintre cele mai vechi aparate folosite pentru pregatirea mancarii. Cu ajutorul acestuia poti mixa, macina, stoarce si chiar rade ingredientele. Exista multe tipuri de mixere pe piata si este bine sa alegi unul care se potriveste cu nevoile tale.



Mixerul de bucatarie te ajuta sa mixezi, macini, sa razi si storci alimentele. Trebuie doar sa le tai in bucati mici, sa fixezi timpul de operare si sa pornesti aparatul. Daca ai nevoie de ceapa sau usturoi tocat, poti face aceasta operatiune in daor 3 secunde. Poti pregati cu ajutorul lui sosuri, spume, omlete, sucuri, cocktailuri, creme etc. Mixerul poate fi utilizat la macinarea cafelei, prepararea unor fulgi de gheata, pregatirea unor shake-uri etc.

Iata ce trebuie sa faci pentru a alege mixerul potrivit:


1 Alege tipul de mixer potrivit


Desi mixerul este un aparat multifunctional , exista pe piata si tipuri de mixere dedicate pentru anumite actiuni in bucatarie. Astfel, poti opta pentru un mixer cu vas si blender, mixer de mana cu palete, mixer profesional pentru coca, mixer de preparare a bauturilor, mixer pentru creme si sosuri etc.

Mixerul pentru bauturi, de exemplu, este asemanator unui blender, avand o cana inalta, cu capac. Cu ajutorul acestuia se pot pasa fructe si legume, se maruntesc ingredientele mai tari (crutoane, nuci etc). Un mixer profesional pentru coca este fixat in suport, tot ce ai de facut fiind sa pui ingredientele in bol, pentru ca aparatul sa mixeze fara ca tu sa-l tii in vreun fel. Mixerul pentru creme este de fapt o paleta electrica, care functioneaza pe baza de baterii.


2 Analizeaza componenta setului pentru mixer


Mixerul vine de obicei la pachet cu diverse accesorii. Alege varianta care se potriveste cel mai mult cu nevoile tale. Un set contine de obicei corpul de baza, aparatul cu motor, cutitele din otel inoxidabil (lamele), mixer cu sita, batator, capace, castron.

Adesea mixerul este disponibil impreuna cu blenderul si storcatorul de fructe, realizand un singur produs. In acest caz ar trebui sa existe in pachet si un recipient pentru blender, un dispozitiv de pasat si alte accesorii.


3 Verifica facilitatile si functiilor oferite de mixer


Acorda atentie facilitatilor si functiilor oferite de mixer. Astfel, un mixer performant poate fi dotat cu un sistem avansat de reglare a vitezelor. Acesta permite pornirea aparatului la o viteza redusa. Se evita in acest fel imprastierea amestecurilor pe suprafetele din bucatarie.

Cablul ar trebui sa fie suficient de lung pentru a oferi flexibilitate in miscari, mai ales in cazul in care ingredientele nu sunt la indemana utilizatorului.

O facilitate pe care o poate avea mixerul este reprezentata de zona speciala de atasare a paletelor, astfel incat acestea sa nu se rataceasca undeva prin sertarele bucatariei. Paletele se prind pe suportul pe care este atasat si mixerul.


4 Verifica caracteristicile tehnice


Un mixer performant trebuie sa aiba un motor suficient de puternic pentru a asigura rezultate performante, chiar si pentru amestecurile pretentioase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea