Amenajarea casei

#perne decorative #pernute decorative #perne canapea

Cum alegi pernele decorative pentru casa ta

Alegerea /si" title="si">si expunerea unor pentru casa " title="ta">ta poate influenta in mod pozitiv ambientul oricarei camere. Insa, daca exagerezi numarul decorative sau pierzi din vedere pastrarea unui echilibru intre culoare si textura, rezultatul poate neplacut. Iata cateva sfaturi care sa te ajute in alegerea unor perne decorative pentru casa ta.

1 Perne decorative in straturi

Pernele decorative pentru casa ta vor arata deosebit daca vei combina diverse imprimeuri in aceeasi camera. De exemplu, daca ai o preferinta pentru pernele cu imprimeuri grafice deosebite, alege, in completare, si una sau doua perne cu modele mai subtile. Combina-le cu perne decorative in nuante delicate pentru a mai tempera impactul imprimeurilor in culori vii.

2 +.+-=-+.+ -+.-+=+-.+- Perne decorative in

Avantajul pernelor decorative pentru casa ta in culori neutre este sunt mult mai versatile decat restul. Le poti combina cu pernele in nuante aprinse sau le poti expune in numar mare, deoarece nu vor obosi privirea si nici nu vor parea in exces .

3 Perne decorative cu texturi diferite

Ia in considerare materialele textile ale altor elemente prezente in casa. Daca ai o canapea de piele incearca sa ii indulcesti aspectul mai rece cu cateva perne decorative pentru casa ta, de catifea. Diferenta de textura dintre piele si catifea are un efect vizual deosebit.

Daca ai o canapea acoperita cu un invelis textil de mohair, asorteaz-o cu perne decorative pentru casa ta din bumbac.

Pernele din materiale cu detalii evidente ca broderia, dantela, impletiturile sau franjurii pot constitui exemple de perne decorative pentru casa ta ideale pentru canapelele in tonuri uni, fara imprimeuri.

4 Perne decorative confortabile

Daca vrei sa stabilesti numarul ideal de perne decorative pentru casa ta, bine sa fii constient ca nu exista reguli precise. Este bine sa te bazezi pe flerul tau, chiar daca unii designeri afirma ca nu exista niciodata riscul de a expune prea multe perne decorative pentru casa ta. Insa, un aspect foarte important este umplutura din care sunt facute pernele. Ai mare atentie la materialul folosit, deoarece pe langa aspectul deosebit si confortul este un criteriu esential in alegerea pernelor decorative.

Pe o canapea de mari dimensiuni, un numar de 3-4 perne vor fi de ajuns. Daca ai o canapea mai mica, 1-2 perne pot fi suficiente.

O alta regula referitoare la pernele decorative pentru casa ta spune ca, daca trebuie sa le dai la o parte ca sa stai confortabil, inseamna ca ai prea multe.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea