Amenajarea casei

#pat dormitor #saltea #mobila dormitor

Cum alegi mobila de dormitor?

Dormitorul este spatiul in care te simti cel mai bine, un spatiu in care te relaxezi si de aceea trebuie sa fie amenajat asa incat sa imite aproape perfect personalitatea ta. Alegerea culorilor camerei, modul de decorare al peretilor, alegerea unui mobilier pentru dormitor de cea mai buna calitate, dar si alegerea unor corpuri de iluminat foarte atragatoare sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere.

Cu putina inspiratie si imaginatie, dormitorul va arata exact asa cum iti doresti, va deveni un spatiu primitor si placut si decorat in nuante calde, fiind locul in care te simti cel mai bine. Atunci cand nu ai nici cea mai mica idee despre cum ar trebui sa arate dormitorul, mai mult ca sigur totul ti se va parea extrem de solicitant si vei dori sa ceri sfatul unor designeri de interior pentru a ti se oferi cele mai bune solutii de amenajare.

Daca nu stii unde sa asezi covorul, ce fel de mobila sa alegi, cum colorezi peretii camerei si mai ales cum anume sa asortezi draperiile cu restul elementelor, mai mult ca sigur sfaturile avizate te vor ajuta sa iti faci putina ordine in ganduri si sa alegi ceea ce este mai bun pentru tine si locuinta ta. Nu trebuie sa omitem faptul ca dormitorul este un spatiu ce face parte din intreaga locuinta, asa ca trebuie tratat ca atare, fiind nevoie sa se respecte stilul de amenajare prezent in casa, singurul mod in care poti sa te mai ``joci`` fiind piesele de mobilier alese si accesoriile. Si daca ai ajuns la alegerea unor piese de mobilier pentru dormitorul tau, iata cateva lucruri pe care sa le ai in vedere pentru ca decizia ta sa fie una mai usoara.

Alege un stil care ti se potriveste!

Vei avea mai multe optiuni de selectat si astfel vei putea face cea mai buna decizie. Va trebui sa te decizi asupra a ceea ce iti place cel mai mult si ca atare sa optezi pentru un mobilier din fier forjat sau pe un mobilier din lemn masiv ori pe un stil vintage sau minimalist. In functie de ceea ce iti doresti vei putea crea un spatiu confortant, in care sa te simti minunat. Respecta intotdeauna ceea ce se regaseste in restul casei tale si acest lucru pentru ca locuinta ta sa fie una apreciata de toti cei ce vin in vizita sau chiar de catre cei ce locuiesc aici.

Opteaza pentru culori calde de mobilier si pentru materiale de calitate

In dormitor nu trebuie sa alegi piese de mobilier inchise intrucat vei avea nevoie de un spatiu cald, luminos, un spatiu perfect pentru a te relaxa. De aceea, ai putea opta fie pentru piese de mobilier deschise la culoare, fie pentru piese de mobilier in culori neutre sau naturale. De regula, mobila din stejar, confectionata din lemn masiv poate fi o solutie potrivita. Si daca nu te-ai gandit la un mobilier atat de “greu” ai putea alege si varianta din PAL, mult mai usoara si prezenta intr-o varietate de culori. In cazul in care iubesti si culorile pronuntate sau pe cele inchise, ai putea alege ca fie la mobila, fie la pereti sa alegi o nuanta accent.

Cu toate ca recomandarea noastra se indreapta catre piesele de mobilier din lemn masiv, in realitate acestea pot fi destul de scumpe. Daca esti adeptul inlocuirii pieselor de mobilier la distante de timp relativ scurte, ai putea alege mobilier din MDF, un amestec de rumegus, cherestea, praf de lemn si adezivi speciali, toate acestea determinand pentru mobilier o durata de viata mai mare.

Acorda atentie patului

Iata piesa cea mai importanta de mobilier din dormitor. Acesta trebuie sa fie solid si rezistent, sa aiba un cadru sigur, confectionat din materiale de cea mai buna calitate, astfel incat sa fiti siguri ca veti beneficia de un somn odihnitor si siguranta. Ai grija sa verifici ca acesta sa nu scartaie, asa ca ai face bine sa te asiguri ca beneficiaza de o imbinare perfecta. Salteaua trebuie sa fie aleasa cum multa grija, fiind necesar ca ea sa fie ortopedica, pentru un somn linistit intreaga noapte.

Sursa foto: pixabay.com

                                                                                                                                                                  Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea