Amenajarea casei

#masina de spalat vase #electrocasnice #alegere masina

Cum alegi masina de spalat vase

In prezent, masina de spalat vase s-a transformat din moft in necesitate. Traim in secolul vitezei, asa ca orice obiect care iti poate usura munca este binevenit. Cu atat mai mult o masina de spalat vase care te scuteste sa pierzi zeci de minute deasupra chiuvetei, reduce consumul de apa si, poate cel mai important, igienizeaza si dezinfecteaza oalele, tacamurile si farfuriile.

Inainte de a lua la pas magazinele si de a cauta o masina de spalat, este bine sa tii cont de anumite aspecte importante. Nu toate masinile de spalat sunt eficiente si durabile. Tocmai de aceea, vrem ca tu sa alegi o masina excelenta din toate punctele de vedere.


1. Dimensiunile masinii de spalat vase


Unul dintre principalele criterii dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand cauti o masina de spalat este dimensiunea. Cat de mare vrei sa fie masina de splalat vase? Daca ai gasit una mare, esti sigura ca ai loc unde sa o tii? In comert se gasesc mai multe tipuri de masini de splatat vase, in functie de dimensiune.

Masini de spalat vase 50X50: avantajul este ca poate fi amplasata pe blatul mobilei de bucatarie si nu ocupa mult spatiu. Dezavantajul: nu poti spala dintr-un foc foarte multa vesela.

Masimi de spalat vase cu latime de 60 de centimetri: este o masina mare, pentru care trebuie sa ai un spatiu adecvat in bucatarie.


2. ManevrabilitSatea masinii de spalat vase


O masina de spalat vase trebuie sa fie usor de manevrat si de utilizat. Nu este indicat sa-ti iei o masina foarte complicata, cu multe butoane si functii pe care, foarte posibil, nu le vei folosi niciodata.

Cauta o masina de spalat vase care are butoane dispuse in asa fel incat intelegi la ce folosesc, analizeaza deschiderea usii, dispunerea rafturilor, sertarul pentru detergent etc.


3. Consumul de apa


Masina de spalat vase trebuie aleasa si in functie de consumul de apa. Oricum faci economie la apa daca folosesti o masina de spalat in locul spalarii obisnuite la chiuveta. Intreaba vanzatorii care este consumul de apa al unui ciclu de spalare.


4. Programe disponibile la masini de spalat vase


Un alt criteriu important in alegerea unei masini de spalat vase este durata si tipul programelor. Este foarte indicat sa te interesezi daca masina de spalat vase pe care ai pus ochii are un program eco, unul intensiv si unul rapid. Acesta din urma este cel mai utilizat, pentru ca dureaza in jur de jumatate de ora. Astfel, nu vei face zgomot timp indelungat.


5. Preturi masini de spalat vase


Bugetul de care dispui pentru achizitionarea unei masini de spalat vase este de asemenea un criteriu important. Cea mai ieftina masina de spalat vase costa in jur de 500 de lei. La acest pret, poti cumpara o masina de clasa energetica B, clasa eficientei de spalare B, clasa eficientei de spalare C. Prin urmare, daca nu esti pretentioasa, gasesti o masina de spalat vase la un pret avantajos.

O masina de spalat vase din clasa energetica A costa in jur de 1200-1300 de lei, o masina din clasa energetica A++ ajunge la 3200 de lei, iar una din clasa A+++ depaseste 4000 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului