Amenajarea casei

#fotoliu #mobilier extensibil #mobilier #mobilier living #fotoliu rabatil

Cum alegi un fotoliu rabatabil

Fotoliul rabatabil este o piesa moderna de mobilier , potrivita pentru o locuinta amenajata in stil contemporan . Confortabil si estetic, fotoliul rabatabil atrage toate privirile intr-o incapere.

Exista mai multi factori pe care este bine sa-i ai in vedere cand alegi un fotoliu rabatabil:

1 Stilul

Fotoliile rabatabile sunt, in general, de doua tipuri. Exista fotolii groase, compacte, foarte asemanatoare cu cele pentru masaj. Astfel de piese de mobilier necesita un spatiu mai mare si se potrivesc intr-un decor clasic.

In schimb, fotoliile moderne in stil minimalist sunt realizate din mai multe bucati cu forme geometrice rotunjite, stilizate. Acestea se potrivesc foarte bine in locuintele futuriste si in spatiile ultramoderne.

2 Confortul

Rolul unui fotoliu rabatabil il constituie in primul rand acela de confort. Observa cum arata suportul pentru spate si cel din zona picioarelor. Exista fotolii rabatabile cu suport independent pentru picioare si altele cu suport integrat.

Rezematoarele de spate si de picioare trebuie sa fie mobile, astfel incat utilizatorul sa se bucure de maximum de confort. Verifica in specificatiile fotoliului cate pozitii sunt disponibile pentru fiecare rezemator. Cu cat se poate inclina mai mult fotoliul, cu atat acesta va fi mai confortabil. De exemplu, un model obisnuit are 3 pozitii de rabatare: drept, pozitia pentru TV si pozitia pentru somn.

Nu toate fotoliile rabatabile au grad maxim de aplecare (aproape orizontal). Incearca mai multe modele si observa portiunile care iti sprijina gatul si spatele si picioarele. Acestea sunt unele dintre cele mai importante zone ale corpului care trebuie sa beneficieze de confort maxim. De exemplu, un fotoliu rabatabil poate avea un suport pentru picioare care se ridica, permitand relaxarea totala si o tetiera reglabila pentru relaxarea zonei cervicale.

3 Materialul

In general, fotoliile rabatabile sunt realizate din piele naturala si imitatie de piele. Este foarte important ca materialul sa fie unul durabil si, in acelasi timp, placut la atingere. Fiind o piesa de mobilier costisitoare, materialul din care este confectionata ar trebui sa reziste o perioada indelungata. Un fotoliu din piele naturala este rezistent la utilizare si fin la atingere.

4 Pretul

Pretul unui fotoliu rabatabil porneste de la 1000 lei si poate depasi 1800 lei. In cazul in care fotoliul rabatabil este unul cu masaj, atunci pretul acestuia poate depasi 11500 lei.

Sursa foto: officemagz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea