Amenajarea casei

# iluminat living #lampadar # lustre #corpuri de iluminat #candelabru

Cum alegi corpurile de iluminat potrivite pentru living

Alegerea corpurilor de iluminat este foarte importanta. Tipul corpurilor de iluminat trebuie sa se potriveasca designului incaperii tale, dar si marimii acesteia. Desi multe persoane sunt tentate sa aleaga un candelabru, acesta nu este potrivit intr-un apartament. Iata de ce trebuie sa tii cont cand alegi corpurile de iluminat pentru livingul tau.

Livingul este impartit in zone diferite?

 

Adesea livingul poate fi impartit in mai multe zone. Acesta poate avea o zona de relaxare, cu canapete si fotolii, dar si o zona de luat masa (dinning) sau un spatiu de lucru, pentru cei care au birou acasa. Asadar, inainte de a alege corpul de iluminat potrivit tine cont de toate aceste zone. Pentru fiecare dintre ele vei avea nevoie de corpuri de iluminat separate.

 

Lustra sau candelabru pentru living?

Oricat de tentat ar fi sa aduci un candelabru in living, daca stai la bloc, nu este o idee prea buna. Un candelabru este potrivit pentru o incapere mare, spatioasa si foarte inalta. Rareori, un living de bloc intruneste aceste conditii. Intr-un apartament normal, un candelabru ofera senzatia de sufocare si ocupa mult prea mult spatiu.

Lustrele potrivite pentru living

Daca ai livingul impartit in doua zone (dinning si spatiu de relaxare) va trebui sa alegi cate o lustra pentru fiecare dintre acestea. Lustra pentru dinning trebuie sa fie pozitionata deasupra mesei, in timp ce lustra pentru zona de relaxare trebuie sa fie pozitionata deasupra masutei pentru cafea.

Nu trebuie sa optezi pentru lustre cu mai multe brate, daca dispui de un spatiu mic. Poti opta pentru o lustra simpla, cu un singur bec, dar cu un design special. In schimb, pentru zona de dinning, poti alege o lustra cu doua sau trei becuri, in functie de dimensiunile spatiului de care dispui.

Lampadarul nu trebuie sa-ti lipseasca din living

Lampadarul nu trebuie sa lipseasca din zona de relaxare. Acesta trebuie asezat langa canapea sau intre o canapea si un fotoliu. Lampadarul nu are doar rol decorativ ci si de iluminat. Este perfect pentru serile in care doresti sa stai comfortabil si sa citesti o carte.

Veioza pentru birou

Daca in spatiul din living ai si un birou este foarte important ca in aceasta zona sa ai o lampa. Poti alege o lampa de birou sau una in stil lampadar.

Surse foto: pinterest.com, architecturaldigest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului