Amenajarea casei

#cantar greutate #cantar #electrocasnice

Cum alegi cantarul electronic personal

Functiile pe care un cantar electronic de persoane le ofera il fac sa devina un aparat necesar in casa fiecarei persoane. De multe ori cantarul este utilizat din curiozitate, pentru urmarirea evolutiei unei diete alimentare sau, datorita generatiei avansate, pentru masurarea aportului de apa, masa musculara sau masa de grasime din organism. Descopera in continuare cele mai importante criterii de alegere a unui cantar personal.

 

1 Capacitatea maxima suportata
 

In general, cantarele electronice de persoane suporta o greutate maxima de 150 kg. Cu toate acestea, valorile variaza intre 130 si 180 kg. Marja de eroare in afisarea valorilor este de 100 – 120 gr, iar gradatia este de cele mai multe ori de 100 gr.
 

2 Functiile reprezentative
 

Iata o serie de functii extrem de importante ce te pot ajuta sa controlezi sau sa previi anumite afectiuni de sanantate :

  • posibilitatea de a introduce o serie de date personale (sex, varsta, inaltime si tip de activitate fizica ) pentru o redare cat mai amanuntita si corecta a valorilor generate de urmatoarele functii:
  • functia de recomandare a valorilor minime si maxime de greutate ale unei persoane ce prezinta caracteristicile prezentate mai sus;
  • functia de calcul a masei grase;
  • functia de calcul a apei din organism;
  • functia de calcul a masei musculare;
Aceste functii se mai pot regasi sub functia generica de „impedanta bioelectrica”. Aceasta este o metoda superficiala dar suficient de corecta de masurare a apei si a tesutului adipos din organism cu ajutorul impulsurilor electrice de intensitate mica, neresimtite la nivel fizic. Rezistenta pe care organismul o prezinta in relatia cu acest impuls se inregistreaza ulterior ca valori pentru nivelul de apa, grasime si masa musculara.
  • functia Visio Control semnaleaza evolutia greutatii in raport cu inregistrarile anterioare: ascendenta sau descendenta; aceasta functie poate fi expusa si grafic;
  • posibilitatea de reapelare a ultimei greutati inregistrate este utila in cazul unui cantar cu mai putine pozitii de memorare, dar si in cazul in care vrei sa iti masori greutatea de mai multe ori in timpul unei zile;
  • convectorul kg – stone – pound (unitati de masura ale masei – 1 stone = 6,35 kg; 1 kg = 2,2 pounds; 1 stone = 14 pounds); aceasta functie te poate ajuta sa descifrezi mai usor anumite diete scrise in alte limbi; ai posibilitatea de a transforma rezultatul final (din kg in pound sau stone) sau de a selecta de la inceput unitatea de masura in care vrei sa se afiseze valoarea greutatii tale.
     

3 Numarul de memorii
 

Acest aspect devine deosebit de important atunci cand se doreste urmarirea atenta a evolutiei greutatii. Fie ca este vorba de o dieta de slabit sau de ingrasat, fie ca iti doresti sa iti mentii aceeasi greutate o perioada mai mare de timp, posibilitatea de a memora valorile este deosebit de importanta. Astfel, poti alege un model cu o memorie cuprinsa intre 2 si 30 de pozitii de memorare.
 

4 Materialul platformei
 

Materialul din care platforma cantarului este realizata are o importanta atat din punct de vedere estetic, cat si practic. Poti alege intre sticla, plastic sau metal. De asemenea, exista modele cu platforma realizata atat din plastic, cat si din metal. Avantajul sticlei este dat de eleganta aparte, dar si de modelele colorate sau cu diferite motive colorate. Cu toate acestea, sticla se poate zgaria in timp si totodata prezinta un risc mai ridicat de alunecare si accidentare. Este indicat sa alegi un model cu striatii ce urmaresc forma talpii, astfel incat sa eviti miscarea in timpul cantaririi.

5 Caracteristici comune
 

Iata o serie de aspecte ce sunt regasite la majoritatea cantarelor electronice de persoane:

  • pornire si oprire automata; pornirea se va efectua in momentul urcarii pe cantar sau in momentul atingerii platformei cu talpa piciorului; oprirea se va realiza la aproximatv 1 minut dupa coborarea de pe cantar, din momentul in care senzorii de greutate nu mai inregistreaza valori;
  • sistemul antialunecare este realizat cu ajutorul unor picioruse antiaderente fixate pe partea inferioara a cantarului; acesta te ajuta sa pozitionezi dispozitivul pe orice suprafata: gresie, parchet, marmura, etc;
  • afisajul LCD este, de asemenea, o caracteristica generala, valabila pentru toate modelele de cantare electronice;
  • modul de alimentare - in general, cantarele digitale functioneaza cu baterii de 9V.; este bine sa alegi un model dotat cu indicator luminos ce te anunta atunci cand bateriile sau acumulatorii s-au descarcat; astfel eviti eventualele erori ce pot fi produse de o alimentare slaba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului