Amenajarea casei

#camera copil #birou copii #amenjarare birou

Cum alegi biroul pentru camera copilului

Elevii din clasele primare petrec cel putin 2-3 ore zilnic la birou astfel ca este foarte important sa acorzi atentie alegerii acestuia. Copilul tau are nevoie de un spatiu adecvat in care sa isi faca temele, motiv pentru care este necesar sa ii alegi biroul potrivit. Este adevarat ca trebuie sa optezi pentru un model functional si rezistent insa este bine sa tii cont si de parerile si preferintele micutului.

Iata cateva sfaturi pentru alegerea unui model potrivit:

1 Dimensiune

In primul rand, este bine sa tii cont de marimea biroului. Pe langa aspectul spatiului disponibil, este important sa alegi dimensiunile biroului in functie de necesitatile copilului.

Tine cont de de faptul ca nevoile copilului se schimba odata cu inaintarea in varsta. Cu cat inainteaza in varsta, cu atat copilul tau va avea nevoie de un spatiu mai mare. Si acest lucru pentru ca va avea din ce in ce mai mult de lucru, drept urmare biroul va trebui sa faca fata aportului de carti si de obiecte necesare, eventual un laptop sau computer.

2 Forma

In cazul in care ai la dispozitie un spatiu destul de limitat, o optiune este aceea unui birou asezat pe colt. Poti sa optezi pentru un model realizat pe comanda. Astfel, vei avea siguranta ca biroul se va incadra perfect in decor si in spatiul disponibil

Acest model este potrivit atat incaperilor mici dar si a celor mari, intrucat ajuta la o organizare buna a spatiului. Indiferent de modelul pentru care optezi, este bine sa-l amplasezi in dreptul ferestrei, pentru a putea profita la maximum de lumina naturala .

3 Material

Biroul este o investitie pe termen lung astfel ca este bine sa optezi pentru un material rezistent ca lemnul. Ca sa protejezi biroul de acuarelele sau plastilina micutului tau, poti opta sa atasezi cu un blat din plastic sau din stical mata, foarte rezistenta.

4 Functionalitate

In ceea ce priveste compartimentarea, este bine ca micutul tau sa aiba la indemana recuzita scolara si tot ce are nevoie. Astfel, este recomandat sa alegi un birou prevazut cu sertare in care sa isi poata pastra cartile si caietele.

De asemena, poti opta pentru un model care are atasat de el si un un corp sau cateva polite desupra sa.
In cazul in care copilul tau are computer sau te gandesti sa-i achizitionezi unul, opteaza pentru un birou prevazut cu diverse compartimente pentru monitor, tastura si unitatea PC.

De asemenea, pentru a-ti fi mai usor sa il muti, poti alege un birou cu rotile.

5 Scaunul

Acorda o mare atentie scaunului. Pentru ca proportiile corpului fiecarui copil sunt diferite si mai ales pentru ca acestea cresc in mod constant, este foarte important ca scaunul de birou sa se poata adapta in toate directiile necesare cu maximum de precizie.

Pentru o postura relaxata, neincordata, este esential ca spatele sa se rezeme pe spatar, de sub omoplati in jos, iar coloana vertebrala trebuie sustinuta.

Astfel pe langa faptul ca scaunul trebuie sa fie confortabil, este recomandat ca acesta sa permita reglarea inaltimii si a spatarului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea