Amenajarea casei

#baie #dus #baterie #baterie dus

Cum alegi bateria de dus

Bateria de dus reprezinta un element important in baie. Aceasta asigura cantitatea optima de apa. In unele cazuri, bateria de dus ofera un masaj acvatic si poate avea rol estetic si ambiental. Daca vrei o baie moderna , cu un dus deosebit, alege o baterie pe masura nevoilor tale.



Iata cateva aspecte de care este indicat sa tii cont cand alegi bateria de dus:


1 Fa masuratori


Sunt foarte multe modele de baterii de dus pe piata, de la cele mici la cele foarte mari. Nu poti face o alegere corecta daca nu cunosti cu exactitate dimensiunile baii tale. Fa masuratorile pentru baie, in special pentru zona cazii, dar nu numai, deoarece bateria trebuie sa arate bine, corespunzand ca marime, alaturi de restul instalatiilor. Ia in consideratie si modul in care sunt pozitionate tevile. Cand ai toate aceste informatii poti sa alegi modelul potrivit de baterie de dus.


2 Asigura un buget corespunzator


Bateria de dus nu este, in mod normal, un element pe care il schimbi des. De aceea, specialistii in domeniu recomanda utilizarea unei baterii de calitate, care nu necesita reparatii in timp. Pentru un astfel de produs, insa, trebuie sa fii pregatit sa investesti mai mult. In majoritatea cazurilor, calitatea produsului, precum si desig-ul acestuia sunt reflectate de pret.


3 Cauta produse cu garantie


Un alt aspect de care este bine sa tii cont il reprezinta garantia. Certificatul de garantie poate fi valabil cel putin 3 ani. Trebuie sa iei in consideratie, insa, ca buna functionare a bateriei depinde si de calitatea apei, precum si de modul de intretinere a instalatiei.


4 Alege produsele cu filtre bune


In cazul bateriilor de dus, este important ca acestea sa fie prevazute cu un filtru aflat inaintea capului dusului. Filtrul are rolul de a preveni infundarea sitei.


5 Tine cont de detalii


Tine cont de detaliile tehnice si functiile pe care le are bateria. De exemplu, o baterie de dus poate avea limitator de debit reglabil, o protectie impotriva refluxului, uin limitator de temperatura etc.

Verifica si functiile existente pentru para de dus. Unele dintre cele mai moderne produse de acest tip pot avea un sistem integrat anticalcar si pot fi dotate cu lumini colorate pentru cromoterapie .

Ai grija ca bateria si para sa faca parte din acelasi set sau sa poata fi combinate cu succes. Toate bateriile de baie (cea pentru dus, cea pentru lavoar , cea pentru bideu) trebuie sa formeze un tot unitar, altfel aspectul baii va fi unul neplacut si dezechilibrat.

Alege o baterie de dus care sa se potriveasca cu faianta de pe peretele cazii. Bateriile moderne sunt disponibile intr-o paleta bogata, de la cele argintii la cele aurii, iar para de dus poate fi in aproape orice culoare.

Tine cont si de forma bateriei. De exemplu, una dintre liniile moderne este cea dreapta, faorte geometrica, la fel ca formele cunoscute pentru lavoar. Forma aleasa trebuie sa se potriveasca cu toate celelalte instalatii din baie.

Pentru ca este vorba despre folosirea apei, este bine sa te gandesti si la posibilitatea utilizarii unui purificator de apa .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare