Amenajarea casei

#electrocasnice #ingrijire #aparat de tuns barba #aparat barbierit

Cum alegi aparatul pentru tuns barba

In ultima perioada, „barba de 3 zile” a devenit un adevarat trend in randul reprezentantilor sexului tare. Chiar au aparut truse speciale „de ingrijire faciala pentru de 3 zile”, cu ajutorul carora tenul barbatilor are un aspect curat si ingrijit, chiar daca acestia nu se rad. Iata cateva aspecte si caracteristici de care este bine sa tii cont cand alegi o barba:


1 Tipuri de aparate de tuns barba


Inainte de a cumpara un aparat de tuns barba este bine sa stii ca acestea pot fi de mai multe tipuri. Astfel, exista aparate fabricate exclusiv pentru tuns barba si , masini de tuns cu accesorii speciale pentru ingrijirea faciala, aparate de ras cu de ajustare barba si mustata si truse speciale de ingrijire faciala, care vin cu mai multe accesorii. In functie de nevoile tale personale, poti opta pentru un produs sau altul.


Aparatul exclusiv pentru tuns barba si mustata


Daca nu obisnuiesti sa te tunzi acasa sau ai deja o masina de tuns , nu e nevoie sa-ti achizitionezi un aparat de ingrijire multifunctional pentru barba. Un aparat exclusiv pentru tuns barba si mustata este cel mai potrivit pentru tine. Fiind create exclusiv pentru aceasta operatiune, aparatele pentru barba si mustata pot fi mai potrivite si mai performante decat unele multifunctionale, mai ales cele din gama .

De regula, aceste aparate au capetele (invelisul lamelor sau sitele) fabricate din nichel, titan sau otel. Cele din nichel sunt mai ieftine insa este bine sa stii ca modelele din titan sau otel sunt mult mai rezistente. Pe de alta parte, otelul este recunoscut pentru proprietatile sale igienice.

Sursa foto: www.bizrate.com


Majoritatea aparatelor de tuns barba si mustata are lamele flexibile, dotate cu functia de autoascutire. Adancimea de tundere poate fi reglata de la 1 la 18 mm insa exista si modele care pot fi reglate si la 30 mm.

Toate aparatele sunt dotate cu trimmer de ajustare perciuni si mustata, unele dintre ele avand capete detasabile, speciale pentru mustata, linia gatului sau perciuni.


Masina de tuns cu accesorii speciale pentru ingrijirea faciala


In cazul in care ai nevoie atat de o masina de tuns cat si de una pentru ingrijirea faciala, poti opta pentru un aparat de tuns cu accesorii pentru barba si mustata.

Unele dintre aceste aparate au lamele astfel concepute incat pot fi folosite cu succes atat pentru par cat si pentru barba. Alte modele au piepteni detasabili, speciali pentru barba si mustata, cu lungimea cuprinsa intre 3-25 mm.

Exista si masini de tuns care au capete detasabile, create pentru ingrijirea faciala.

Sursa foto: www.emicom.ro


cu functie de ajustare pentru barba si mustata


Daca obisnuiesti sa-ti schimbi des look-ul, astfel ca intr-o zi te barbieresti iar peste cateva zile in iti lasi barba sa creasca, opteaza pentru un aparat de ras cu functie de ajustare pentru barba si mustata.

Aceste aparate de ingrijire personala au capul ajustabil, astfel ca poti sa le folosesti in mai multe scopuri. Un astfel de aparat poate fi utilizat doar de cei care nu au barba foarte lunga si nu au nevoie de accesorii pentru un contur foarte precis.


Trusa de ingrijire faciala


In cazul in care vrei ca barba ta sa aiba un contur foarte precis sau obisnuiesti sa-ti faci anumite modele, opteaza pentru o trusa de ingrijire speciala. Aceasta are numeroase accesorii pentru ajustare barba si mustata, pentru taiere precisa, piepteni si capete speciale care pot fi folosite si pentru parul din nas, sprancene sau perciuni.

Exista chiar si „trusa faciala pentru barba de 3 zile”, dotata cu piepteni speciali cu lungimi intre 1 mm si 5 mm, mini aparat de ras pentru precizie si trimmer pentru detalii.


2 Functii speciale


Este indicat sa te informezi asupra functiilor si accesoriilor speciale inainte de a-ti achizitiona o masina de tuns barba, pentru ca acestea iti pot usura cu mult munca.

Exista astfel de aparate dotate cu sistem de urmarire a conturului, foarte util pentru cei care au nevoie de multa precizie atunci cand isi ajusteaza barba.

De asemenea, unele aparate au functia „Wet & Dry” astfel ca pot fi folosite si cand barba este umeda.

Unele modele au afisaj LED, indicator optic de incarcare sau diverse sisteme de avertizare a utilizatorului ca bacteria trebuie incarcata.


3 Alte observatii


Mai exista si alte aspecte importante in alegerea unui astfel de aparat electrocasnic. Unul dintre ele il reprezinta greutatea. Este important ca un aparat de tuns barba sa fie usor, mai ales daca il folosesti pentru crearea de modele sau pentru un contur foarte fin si e nevoie sa-l tii in mana pentru mai mult timp.

De asemenea, autonomia si timpul de incarcare al bateriei. Unele modele pot fi folosite timp de cateva zeci de minute, altele functioneaza timp de cateva ore pana la o noua incarcare.


4 Pret


Pretul unui aparat pentru tuns barba si mustata porneste de la 80 RON. Un model cu 6 trepte de taiere, dotat cu trimmer pentru ajustare barba si trasare de contur, si cu un timp de utilizare de circa 30 de minute costa circa 130 RON. Un model cu acumulator/ incarcator compatibil USB, 3 viteze, 9 trepre de taiere si buton de memorie pentru reglare lama costa 170 RON.

O masina de tuns care poate fi folosita si pentru ajustare si conturare barba cu lame din otel inoxidabil cu autocuratare costa in jur de 100-150 RON, in functie de firma producatoare.

Un aparat de barbierit cu functie de ajustare pentru barba si mustata cu 3 trepte de ajustare, cu afisaj LED, acumulator si timp de utilizare de 40 de minute costa in jur de 220 RON.

Un set special de ingrijire faciala costa intre 150-200 RON, in functie de aceesorii si firma producatoare. O „ trusa de ingrijire pentru barba de 3 zile” costa circa 150 RON.

Sursa foto : murmures.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare