Amenajarea casei

#amenajare baie #culori baie #tendinte amenajare baie #amenajari interioare 2014

Culoarea anului pentru decorul bailor. Iata ce alegere surprinzatoare au facut decoratorii pentru 2014

Lilaul este culoarea anului 2014 pentru decorul bailor, dupa cum sustin majoritatea expertilor in design interior. Aceasta nuanta este una Feng-shui, adica are in primul rand un rol terapeutic mai ales in ceea ce priveste sanatatea mentala, de aici si utilizarea sa atat de frecventa in acest an.

Culoare terapeutica si linistitoare

Lilaul este o culoare extrem de relaxanta si foarte placuta cromatic. In plus, aceasta nuanta se poate asorta cu alte culori extrem de usor. Peste toate totusi, lilaul este o culoare perfecta pentru baie, deoarece este foarte linistitoare si terapeutica.

Desi pare o culoare boema si foarte romantica, lilaul poate fi adaptat pentru orice stil. Amestecat cu griul, negrul sau albul poti obtine un decor clasic pentru baia ta. Acest amestec este foarte elegant, plin de personalitate si ofera o atmosfera extrem de sic si foarte versatila.

Daca vrei insa un decor mai indraznet, poti combina lilaul cu albastru sau rosu. In cazul in cazul in care nu esti insa adepta/ul combinatiilor de culori puternice si vrei un decor mai simplu si mai cochet in baia ta, atunci poti alege tonuri mai deschise ale lilaului pentru intreaga incapere.

Pentru baile mici insa, lucrurile se complica putin atunci cand vine vorba despre aceasta nuanta. Astfel, pentru a nu micsora si mai mult spatiul, alege o culoare cadru neutra si introdu lilaul prin elemente precum textile sau mobilier.

Lilaul si violetul, pentru o baie sic si surprinzatoare

Pentru firile sobre, care mizeaza intotdeauna pe eleganta si pe culori neutre, lilaul poate fi o culoare care le-ar putea schimba putin opinia in ceea ce priveste rafinamentul, deoarece aceasta nuanta poate crea un decor fabulos si foarte sic daca este combinata cu un mov sau un violet dramatic.

Poti face aceste combinatii fie in ceea ce priveste peretii, fie in ceea ce priveste mobilierul. Orice model ai alege, rezultatul va fi unul inedit, spectaculos, linistitor si foarte elegant, asa ca nu ezita sa renunti la neutru in favoarea culorilor vii.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea