Amenajarea casei

#usi #usi dormitor #alegere usi #usa dormitor #alegere usa

Criterii in alegerea unor usi de dormitor

Alegerea unor usi de dormitor implica luarea in considerate a unor factori precum izolatia fonica sau intimitatea. Fa masuratori, acorda atentie stilului in care este amenajat spatiul si apoi cauta pe piata cele mai bune usi de dormitor pentru casa ta.

Iata in continuare cateva criterii in alegerea unor usi de dormitor:


1 Amenajare/reamenajare


In cazul unei locuinte noi, trebuie masurat spatiul deschizaturii astfel incat sa stii dimensiunile cand mergi in magazine. In cazul unei reamenajari, ai posibilitatea sa schimbi numai usa sau sa pui o noua usa cu un nou cadru. Este important sa ai notate dimensiunile deoarece in magazine usile au marimi diferite si risti sa pierzi timpul cu modele care nu se potrivesc in locuinta ta.

In cazul in care spatiul dintre pereti este unul larg, se pot folosi usi glisante, din materiale moderne, asemanatoare usilor pentru dressing. Acestea imbraca spatiul, avand un rol estetic foarte important in decor. Totodata, usile glisante economisesc spatiu si asigura o intrare de efect intr-un dormitor de mari dimensiuni.


2 Material


In general, usile de dormitor sunt fabricate din lemn. In cazul unor usi de lemn masiv, stratificat, se asigura atat intimitatea, cat si izolatia fonica.


3 Stil


Alege usile astfel incat acestea sa se incadreze in designul interior. Cele mai multe modele de usi de pe piata se potrivesc pentru un spatiu amenajat in stil clasic sau rustic . Acestea sunt usi de lemn cu diverse decupaje geometrice, acoperite cu sticla. Sticla poate fi opaca astfel incat numai putina lumina sa poata patrunde, fara ca din exterior sa se poata vedea in camera.

Pentru un dormitor foarte modern, contemporan, poti opta pentru o usa realizata complet din sticla opaca. Astfel de usi se potrivesc in locuintele moderne, elegante.

Foloseste panouri glisante ca usi de dormitor in cazul spatiilor in care si peretii sunt decorati cu astfel de panouri pentru a exista o continuitate. Este cazul, de exemplu, spatiilor amenajate in stil asiatic.


4 Intimitate


Pe langa materialele opace, este bine ca la achizitionarea unor usi de dormitor sa iei in consideratie si prezenta unei incuietori. In special daca ai copii, este bine ca spatiul intim al dormitorului sa fie protejat.

Sursa foto: overstock.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare