Amenajarea casei

#cosuri #decorarea casei #decoratiuni

Cosurile de rachita: cum le poti integra in decorarea casei

Mestesugul impletirii nuielelor de rachita face parte din cultura romaneasca, plina de sensuri si intelesuri profunde. Lucrurile valoroase, care vorbesc despre cine suntem, se transmit de-a lungul generatiilor, prin timp.

Chiar si in epoca vitezei si a progresului tehnologic, acestea reusesc sa se strecoare acolo unde cineva are nevoie de ele. Cosurile din rachita sunt obiecte rustice de decor, care pot infrumuseta o locuinta sau o gradina.


Cum se realizeaza cosurile din rachita


Nuielele de rachita se fierb pentru avea o elasticitate crescuta si pentru a rezista mai bine. Apoi se despica cu un cutit bine ascutit si se impletesc in diverse forme. Procesul impletirii este unul foarte migalos si necesita multa rabdare.


Cum poti integra cosurile din rachita in decorarea casei


Suport pentru flori. Cosurile din rachita pot fi folosite ca si suport pentru flori. Alege cosuri rotunde sau patrate, in care sa asezi ghivecele cu florile preferate. Aceste cosuri pot fi asezate atat in casa, cat si in balcon sau gradina. Unele dintre ele sunt prevazute cu manere, astfel ca le poti agata pe perete, pentru un aspect mai placut.

De asemenea, cosurile pot fi folosite si pentru vazele cu flori. Poti aseza vaza cu flori intr-un cos mai ingust si vei obtine un aranjament floral rustic.

Tava. Cosurile din rachita joase poti fi folosite pentru servirea bauturilor sau a mancarurilor, in special atunci cand ai invitati. Pe ea poti pastra si paharele. De asemenea, aceste cosuri - tava poti fi folosite si ca decor, pentru pastrarea a diverse obiecte din casa.

Raft. Cosurile din rachita cu margini joase pot fi folosite si ca rafturi, pentru depozitarea a diverse obiecte. In ele poti pastra cosmeticele sau fardurile, cartile sau agendele. Sunt potrivite si pentru camera copiilor, pentru organizarea jucariilor.

Suport pentru lemne. Daca stai la curte si ai soba cu lemne sau pur si simplu vrei sa aduci natura in locuinta ta, poti decora locuinta cu ajutorul cosurilor din rachita pe care sa asezi lemnele. Aceste cosuri au o toarta inalta, care permite depozitarea lemnelor. Sutn foarte practice si frumos colorate.

Suport pentru paine. Cosurile mici din rachita pot fi folosite si pentru pastrarea painii, fructelor, legumelor si a altor alimente. Sunt usor de intretinut si foarte practice.

Cos pentru picnic. Pentru picnic, nimic nu este mai potrivit decat cosurile din rachita. Sunt rezistente, au un aspect placut, sunt usor de intretinut si sunt incapatoare. Pe piata se gasesc cosuri din rachita care dispun si de husa si de alte accesorii pentru picnic.

Cos pentru bicicleta. Cosurile din rachita pot fi folosite si pentru bicicleta. Pe piata se gasesc chiar cosuri speciale, care se prind de bicicleta cu ajutorul unor curele din piele.

Cosuri pentru cadouri. Cosurile din rachita se gasesc pe piata in mai multe forme, marimi si culori. Sunt astfel ideale pentru cadourile originale. In functie de marime, pot tine unul sau mai multe obiecte. Pe piata vei gasi si cosuri colorate.

Cosuri pentru rufe. Cosurile din rachita pot fi folosite si pentru depozitarea hainelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului