Amenajarea casei

#locuinta #confort #amenajare #renovare #stil design

Confortul casei pe primul loc

Confortul de care te bucuri in casa ta reprezinta unul dintre cele mai importante bunuri ale tale. Un nivel optim de confort are un efect pozitiv asupra starii generale mentale, te optimizeaza si iti ofera stimuli creativi.



Iata in continuare cateva motive pentru care nu ar trebui sa amani momentul in care te vei bucura de confort:


Confortul nu inseamna neaparat lux


Confortul are un inteles foarte larg, insa nu implica neaparat sume uriase de bani, de care nu dispui. Confortul poate insemna pur si simplu sa scapi de mormanele de mobila veche , demodata si nefunctionala, in favoarea unui spatiu mai mare, luminos si primitor.

Fa-ti cat mai curand ordine in casa, pentru ca ordinea fizica a obiectelor are efecte benefice si asupra starii tale interioare. Arunca sau doneaza lucrurile pe care nu le-ai mai folosit de ani de zile, pentru ca nici nu le vei mai folosi.

Obiectele cu valoare sentimentala pune-le la loc de cinste, inramate sau etalate pe rafturi, astfel incat sa constituie un punct de atractie in acea incapere. Este o modalitate ieftina si moderna de a te bucura de maruntisurile care pentru tine inseamna mult.


Renoveaza


Cu cat inaintezi in varsta, cu atat vei avea mai multe nevoi si responsabilitati. Chiar si in cazul persoanelor care locuinesc singure, viata lor se poate schimba peste noapte. Vor avea nevoie intr-o zi de ferestre cu o izolatie buna, de o baie si o bucatarie imbracate in gresie si faianta , de o podea parchetata si nu de invechitul linoleu etc.

Pe masura ce trec anii, iti va fi din ce in ce mai greu sa faci o renovare, iar acesti ani reprezinta o perioada din viata ta in care te-ai fi putut bucura de un confort mai mare. Chiar daca nu poti face totul deodata, pune bani deoparte mereu si fa cate ceva, astfel incat sa-ti intri in mana.


Opteaza pentru un stil de design interior acum


Nu astepta la infinit pentru a alege un model de gresie, un set de mobila pentru dormitor , un model pentru noua bucatarie. Intodeauna vor aparea noi modele pe piata, iar ceea ce astazi este in trend peste doi ani va fi deja "clasic".

Nu poti opri nici timpul si nici aceste tendinte, dar acest lucru nu trebuie sa te impiedice sa iei o decizie pentru prezent. Nu te gandi ca peste o vreme vei gasi un model mult mai frumos si ca vei regreta decizia luata.

Informeaza-te, sorteaza, testeaza si apoi ia o decizie in deplina cunostinta de cauza. Alege ceva care iti face tie placere, nu in functie de tendintele generale sau de gusturile altora. Evita deciziile emotionale, este sunt cele ami primejdioase. Nu te indragosti de un material sau un produs pe care in cateva luni il vei privi cu ochi straini.


Schimba-ti stilul de viata


Atunci cand te bucuri de confort in locuinta ta, iti face mai mare placere sa te intorci acasa. Locuinta ta ar trebui sa reprezinte un refugiu, un loc de relaxare departe de agitatia lumii din exterior. Iti vei primi prietenii mult mai relaxat si vei avea mai multa incredere in tine.

Sunt multe lucruri simple pe care le poti face. Cumpara-ti un set de cesti chinezesti de ceai daca stii ca esti mereu fericit cand bei ceai in oras, fiind servit in acest fel. Sunt placeri simple, care pot deveni parte din programul tau zilnic. Instalneaza un lavoar precum cel admirat in hotelul in care ai stat in vacanta.

Nu mai pune la pastrare niciun cadou primit, precum sapunurile naturale ambalate frumos. Etaleaza-le in baie, pe un suport din lemn sau ceramica si consuma-le. Nu uita ca in timp capacitatea oamenilor de a se bucura de ceva scade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului