Amenajarea casei

#subventii caldura #ajutor social #ajutoare incalzire #incalzire locuinta

Conditii de acordare a ajutoarelor pentru incalzire

Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta privind masurile de protectie sociala in sezonul rece. Potrivit normelor de aplicare a OUG 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, miercuri, 14 septembrie 2011, s-au stabilit conditiile de acordarea a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei. Iata care sunt acestea:

 

Cine este consumator vulnerabil


Venitul pe membru de familie trebuie sa fie pana la 786 de lei pe luna iar pentru persoanele singure aceste venituri trebuie sa fie mai mici de 1.082 de lei. Se iau in calcul toate veniturile realizate de membrii familiei in luna anterioara depunerii cererii.

Cererile si declaratiile pe propria raspundere vor fi depuse individual catre asociatiile de proprietari/locatari sau catre furnizorii de energie termica si vor ajunge la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala se afla locuinta de domiciliu sau de resedinta.

Totodata, se arata in proiect, autoritatile locale pot acorda consumatorilor vulnerabili, din bugetele locale, ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei cu energie termica, in completarea celor de la bugetul de stat.

In acest caz, compensarile acordate de la bugetul de stat merg de la 90%, acolo unde venitul mediu net pe membru de familie este de pana la 155 de lei, pana la 5%, daca venitul mediu net este cuprins intre 615,1 lei şi 786 de lei.
 

Nu primesc ajutoare pentru incalzire


Persoanele care detin bunuri imobile - cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti (case de vacanta, piscine, saune si altele), precum si alte imobile aflate in una din urmatoarele forme de detinere: proprietate, inchiriere, concesiune sau comodat.

Persoanele care detin:

Bunuri mobile (in stare de functionare)

  •   motocicletele, motoretele, scuterele si autoturismele cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile,
  • autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci , rulote, autobuze, microbuze, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei "Delta Dunari" sau utilaje agricole (tractor, combina autopropulsata) si utilaje de prelucrare agricola (presa de ulei, moara de cereale).
  • utilaje de prelucrat lemnul -drujba, gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric.


Terenuri, paduri

 

  •   terenuri intravilane sau extravilane, unde se afla locuinta sau care au potential pentru constructii ori vanzare, cu suprafata mai mare de 1.000 mp, in zona urbana, si de 2.000 mp, in zona rurala.
  • proprietati de 2 hectare de terenuri arabile si faneata si terenuri forestiere, precum si cele de un hectar de vii, livezi, gradini de legume si flori.
  •   in zona montana, terenuri forestiere de 2 hectare, vii si livezi de 1,5 hectare sau pasuni si fanete de 4 hectare (pentru familii de 1-3 persoane). Pentru familiile cu peste 3 persoane, suprafetele sunt de 3 ha, 2 ha, respectiv 5 ha.

Animale/pasari

  • mai mult de trei bovine, cinci porci, peste 20 de oi sau capre sau peste 15 familii de albine.

Depozite bancare

  • cu o valoare de peste 3.000 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea