Amenajarea casei

#living #culoare #amenajarea casei

Combinatii de culori pentru amenajarea unui living

Pentru un living modern, trebuie sa folosesti combinatii de culori cat mai actuale. Tendintele anului 2011 se indreapta spre nuantele pamantii, fondurile neutre, accentele puternice de culoare dar si spre culorile care erau inainte folosite ca accesorii, iar acum devin vedete.

Daca vrei sa-ti amenajezi livingul, foloseste o schema de culori care sa transforme camera ta intr-un spatiu modern, aerisit si dinamic.
 

Culori, nuante , scheme si combinatii de culori
 

Livingul contemporan are un design care cumuleaza tematica legata de pamant si mediu cu elementele practice, potrivite pentru o familie moderna.

Pentru podea, in 2011 este recomandat lemnul de esenta tare sau lemnul ecologic, precum bambusul. Acest tip de podele se folosesc in nuante neutre.

Tot in nuante neutre se folosesc si canapelele si celelalte obiecte de mobilier pe care se poate sta jos. De asemenea, mobila este bine sa indeplineasca functii diferite si sa poata ascunde la nevoie lucrurile pe care nu le folosesti tot timpul. O alta varianta este sa alegi o amenajare cu peretii si podelele in culori neutre si mobila in culori puternice, vibrante.

Peretii sunt zugraviti in culori pamantii, insa in 2011, pe langa aceste tonuri de culoarea pamantului se mai folosesc si tonuri de gri si purpuriu. Astfel, paleta de culori merge de la vinetiu si rosu de Burgundia la verde si culoarea lavandei. Peretii trebuie sa creeze un spatiu intim, personal. Se folosesc in acest scop culori calde si moi, precum galben de citrice, liliachiu, verde deschis etc.

De asemenea, in 2011 sunt la moda culorile foarte vii, aprinse, precum fuchsia, roz, portocaliu, auriu etc. Acestea pot fi combinate cu nuante si culori mai simple, care sa le contrabalanseze.

Piesele din bumbac, canepa sau lemn alb realizeaza un design modern in combinatie cu nuante vii, calde. Piesele elegante si simple de mobilier, textura grea a decoratiunilor si suprafetele inegale sunt tendintele moderne pentru 2011.
 

5 combinatii de culori pentru living
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare