Amenajarea casei

#amenajare baie #culori gresie #culori baie #culori faianta

Combinatii de culori ideale pentru baie

In interiorul baii, chiuveta, vasul de toaleta si cada sunt, de cele mai multe ori, de culoare alba. Pentru ca baia sa devina un spatiu placut din punct de vedere cromatic, iata combinatiile de culori asupra carora te poti opri!

 

Alb cu albastru


O combinatie standard, cu care nu ai cum sa dai gres, cea de alb cu albastru pare sa fi fost special creata pentru sala de baie. Nuanta de albastru pentru care optezi ramane la latitudinea ta, data fiind paleta bogata din care poti alege. Ai putea incerca sa mizezi pe pereti albastru intens, metalic, care vor contrasta frumos cu albul luminos al restului incaperii. In aceasta situatie, prosoapele albastru intens sunt si ele o alegere inspirata.

Nu te feri de nuantele intense de albastru nici daca baia ta este mica. Intr-o astfel de situatie, zugraveste tavanul in aceeasi nuanta de albastru asupra careia te-ai oprit pentru peretii laterali.
 

Alb cu verde


O alta combinatie cromatica interesanta pentru baie este aceea de alb cu verde. Te poti opri asupra nuantelor care iti plac, secretul fiind acela de a insera mai multe nuante de verde in spatiul baii. Daca nu iti doresti ca baia ta sa devina un mozaic de nuante de verde, poti obtine un efect reusit inserand in baie cateva plante – in acest fel, vei crea un spatiu mai confortabil, natural. In plus, plantele pot aduce stropi si din alte culori (datorita florilor), inviorandu-ti si mai mult baia.
 

Alb cu maro


Chiar daca maroul nu pare cea mai inspirata culoare pentru o sala de baie, totul tine de elementele maro pe care iti propui sa le aduci in interiorul acestei incaperi. Mai precis, poti crea o baie cu parfum vintage inserand in interiorul sau piese de mobilier din lemn natural, maro inchis. Printre altele, te poti opri asupra unei masute de toaleta, a unei rame pentru oglinda, dar si a unei bancute, daca spatiul baii ti-o permite.

Pentru a crea o baie confortabila, nu ezita nici in acest caz sa adaugi plante. In rest, mergi pe pardoseala din placi ceramice crem sau maro deschis, metinand tavanul si peretii albi. Daca vrei ca baia sa castige un plus de eleganta, opteaza pentru o chiuveta deosebita si instalatii sanitare, de asemenea, speciale (acestea din urma pot fi asortate chiar si la nuanta mobilierului ales).
 

Alb cu orange


O combinatie inedita, dar realizabila si placuta, in acelasi timp, este cea de alb cu orange. Secretul este sa alegi elemente de bun gust, in nuante pale de portocaliu. Spre exemplu, poti crea o baie luxoasa (in limita bugetului) apeland la marmura. Marmura este renumita pentru eleganta sa, cat si pentru versatilitate, astfel incat poate fi inserata cu succes atat intr-o baie contemporana, cat si intr-una traditionala.

Marmura poate acoperi diverse suprafete ale baii, cum ar fi cada, peretii, pardoseala, sau poate lua forma unui blat. In situatia in care dispui de o baie cu fereastra (medie sau mare), poti oricand sa optezi si pentru perdele orange deschis. Nu in ultimul rand, daca alegi marmura alba, da un plus de caldura incaperii zugravind peretii intr-o nuanta placuta de portocaliu.

Sursa foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea