Amenajarea casei

#plante #aspirator #trusa de scule #cutii depozitare #lucruri utile #lucrui #piuneze

Cele mai utile 6 lucruri pe care trebuie sa le ai in casa

Pe masura ce locuiesti intr-o casa, iti dai seama ca iti trebuie tot mai multe lucruri. Unele dintre ele sunt absolut inutile, dar le cumperi, in eventualitatea ca intr-o zi iti vor prinde bine, in timp ce alte sunt esentiale si te salveaza din foarte multe situatii. In principiu, fiecare persoana ar trebui sa stie ce ii trebuie in casa, insa uneori se intampla sa pierzi din vedere unele obiecte. De aceea, ne-am gandit sa ti le dezvaluim, poate iti vor fi de ajutor in viitor.

1. Aspirator bun

Un aspirator bun se poate transforma intr-un prieten de nadejde si este indicat sa alegi calitatea, in locul unui pret mic. Aspiratorul te scapa de praf, poate curata peretii, poate ajunge in locurile greu accesibile, poate improspata salteaua si poate curata in cateva secunde punga de faina pe care ai scapat-o pe gresie. Altfel spus, cand ai un aspirator bun, ai si o casa curata.

2. Piuneze colorate

La prima vedere, ai putea crede ca piunezele sunt total inutile intr-o casa, insa ele te pot salva de foarte multe ori, mai ales cand trebuie sa fixezi diverse lucruri in perete, lemn sau tabla din pluta.

3. Trusa cu scule

Pe piata exista foarte multe truse cu scule, fiecare adaptata pentru anumite activitati, insa in mare, ar trebui sa ai in casa macar o cheie franceza, foarfece, surubelnite, un ciocan, cuie, ruleta, cutter si patent.

4. Cuier

Lipsa unui cuier la intrarea in casa iti poate da mari batai de cap, mai ales cand iti vin musafiri si nu au unde sa-si agate hainele, sau cand vrei sa-ti analizezi tinuta inainte de a pleca. Cuierul clasic, cu spatiu plan pentru depozitarea lucrurilor (chei, umbrela, incaltator etc) si carlige pentru haine, este esential intr-o casa si ar trebui sa-i gasesti un loc cat mai apropiat de usa de la intrare.

5. Plante naturale

Chiar daca nu esti pasionat de plante, nu se cade sa nu ai macar un exemplar verde. Plantele naturale contribuie la purificarea aerului si iti imbunatatesc starea de spirit, iar unele dintre ele nici macar nu sunt pretentioase. Chlorophytum, Scindapsus, Limba soacrei si Crassula sunt doar cateva plante foarte rezistente care nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa.

6. Cutii dragute pentru depozitare

Daca nu ai dulapuri sau spatii speciale pentru a-ti depozita lucrurile, cel putin trebuie sa ai cateva cutii dragute in care sa-ti tii lucrurile de care nu ai neaparata nevoie si care iti ocupa loc degeaba in casa. Cutiile colorate, din plastic, textil sau carton, pot fi folosite si ca decoratiuni.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea