Amenajarea casei

#piatra ornamentala #vila #arhitectura #casa sub pamant #baie termala #panouri eco

Locuinte uimitoare construite sub pamant

Cauti un loc inedit in care sa iti petreci vacanta sau o idee de design pentru casa ta de vis? Oricare ar fi dorinta ta, afla ca te-ai putea inspira oricand din designul si conceptul din spatele catorva dintre casele si hotelurile construite sub pamant.

Cele mai multe dintre aceste locuinte surprinzatoare sunt si prietenoase cu mediul inconjurator, fiind construite din materiale eco si folosind surse regenerabile de energie.

In plus, sunt o dovada palpabila a ingeniozitatii si creativitatii arhitectilor, care au avut de abordat cateva problematici importante: daca locuinta ar trebui sa fie ascunsa in pamant sau pusa in evidenta, cat si provocarea de a mobila o astfel de constructie.

Vila Vals, Elvetia

Vila Vals din Elvetia este o casa de vacanta, situata in Alpii Elvetieni, in apropierea orasului Vals. Doua case de arhitectura (SeARCH si CMA) au colaborat la conceperea acestui edificiu inedit al carui design dezvaluie un adevarat respect pentru natura. Astfel, spre exemplu, fatada vilei este realizata din cuartit extras de la fata locului


Vila Vals mai include si o curte interioara ce pare sapata in piatra si o baie termala proprie, locul perfect pentru a admira privelistea incantatoare pe care o propune uimitoarea locuinta subterana.

La interior, Vila Vals este dotata cu paturi uriase individuale sau suprapuse, mobila in stil contemporan si aparatura de ultima ora. Cat despre caracteristicile sale eco, trebuie spus ca Vila Vals foloseste energie hidroelectrica si este incalzita cu ajutorul izvoarelor termale naturale regasite in zona.


Casa Hobitilor din Tara Galilor

O alta locuinta subterana absolut uimitoare este Casa Hobitilor, un proiect realizat de Simon Dale pentru familia sa. Desi nu este neaparat "sub pamant", aceasta constructie este totusi bine "ingropata" intr-un deal din superbele intinderi verzi ale Tarii Galilor.

Casa Hobitilor este un edificiu simplu, cu o structura in cea mai mare parte din lemn. Este si o constructie eco, datorita panourilor solare folosite pentru a genera energie electrica si a izvorului care furnizeaza apa necesara locuintei.


Alte locuinte uimitoare construite sub pamant:

Casa ascunsa, Liban

Hotelul Bella Vista, Italia



Foto: decoist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea