Amenajarea casei

#greseli amenajare bucatarie #unican.ro #amnajare bucatarie #bucatarie

Cele mai mari greseli intalnite la amenajarea bucatariei si cum pot fi evitate

Amenajarea bucatariei reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi atunci cand vine vorba despre redecorarea propriei locuinte. De ce? In aceasta incapere au loc principalele activitati desfasurate pe parcursul unei zile - de la gatit, curatenie si luat masa cu familia, pana la intalniri cu prietenii - asa ca bucataria trebuie sa fie frumoasa si, in acelasi timp, functionala. Indiferent de stilul ales si de modelul preferat pentru mobila la comanda, organizarea eficienta si utilizarea corecta a spatiului disponibil sunt esentiale.

 

In cele ce urmeaza, iti prezentam topul celor mai frecvente greseli facute in procesul de amenajare a bucatarie, precum si solutii eficiente care te pot ajuta sa economisesti bani si sa te bucuri de o bucatarie eleganta si spatioasa.

Erori facute in amenajarea bucatariei

Lipsa planificarii

Inainte de a te apuca sa cumperi mobila de bucatarie, alcatuieste un plan sumar, o schita a incaperii, pentru a avea o imagine de ansamblu. In acest fel, iti vei putea face o idee despre locul in care vor fi amplasate toate obiectele si piesele de mobilier necesare. In zonele de activitate din bucatarie, cum ar fi aragazul si chiuveta, trebuie sa lasi suficient spatiu liber in care sa te poti misca lejer. O insula de bucatarie prea mare sau o masa asezata gresit pot limita accesul la aceste zone. De aceea, desenand o schema a bucatariei, poti evita astfel de erori.

Masuratori incorecte

Lipsa preciziei in ceea ce priveste masuratorile este o alta greseala facuta de multe persoane. Adesea, oamenii nu pun prea mare pret pe aceasta etapa, preferand sa se concentreze pe alte lucruri. Rezultatul? S-ar putea ca frigiderul sau aragazul sa nu se incadreze bine in mobila sau blatul sa fie prea lung. Este foarte probabil ca masurarea incorecta a spatiului din bucatarie sa te coste o gramada de bani, pentru ca erorile pot fi reparate cu greu ulterior.

Alegerea materialelor gresite

Selectia unor materiale nepotrivite este, de asemenea, o greseala frecventa. De cele mai multe ori, alegerea unui blat de bucatarie ieftin presupune si un anumit risc: acesta se va zgaria usor si isi va pierde stralucirea odata cu trecerea timpului. De asemenea, achizitionarea de mobila de bucatarie realizata din materiale de proasta calitate, disponibila la preturi foarte mici, nu este cea mai inspirata alegere, intrucat se poate deteriora in doar cativa ani.

Utilizarea gresita a spatiului de depozitare

De obicei, o bucatarie adaposteste o multime de lucruri. Pe langa acest aspect, multe dintre obiectele depozitate in dulapurile de bucatarie au forme ciudate si necesita spatiu, cum ar fi robotul de bucatarie, mixerul etc.

Pentru ca mobila de bucatarie realizata in serie (cu marimi standard) nu se potriveste in orice fel de bucatarie, solutia potrivita in acest sens este achizitionarea de mobila de bucatarie la comanda. Aceasta permite personalizarea pieselor de mobilier in functie de nevoi si preferinte, ceea ce inseamna ca spatiul avut la dispozitie va fi folosit in mod eficient.

In cazul in care bucataria ta este mica, ia in considerare montarea unor corpuri suspendate inalte si inguste, pentru a nu incarca vizual incaperea. Un alt “artificiu” se refera la instalarea unor dulapuri si deasupra frigiderului, acesta fiind, de obicei, un spatiu de depozitare pierdut.

Mobila bucatarie la comanda de la Unican

Unican, companie cu experienta in domeniul proiectarii si realizarii de mobila la comanda, ofera clientilor sai o gama foarte diversificata de mobila de bucatarie. Indiferent ca e vorba despre mobilier traditional, cu linii clasice, sau despre piese moderne, in culori si forme nonconformiste, toata gama de mobila comercializata de Unican reprezinta echilibrul intre calitate, durabilitate si un design deosebit.

Sursa foto: unican.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea