Amenajarea casei

#tava #piele #ulei de masline #tablou #periuta de dinti #gospodine #flori de apartament

Cele mai interesante trucuri pentru gospodine

Fiecare gospodina are trucurile ei pe care le-a invatat din propria experienta sau le-a "imprumutat" de la mame sau bunici. De exemplu, stiai ca poti sa lustruiesti pantofii si obiectele de mobilier din piele cu o carpa inmuiata in ulei de masline? Sau ca petele de pe tocatoarele de plastic si lemn se scot foarte bine cu suc de lamaie? Iata si alte trucuri pe care orice gospodina ar trebui sa le cunoasca:



1 Tablou pe post de tava


Daca ai un tablou cu o rama interesanta pe care nu mai vrei sa-l tii pe perete, il poti transforma intr-o tava. Schimba pictura cu un carton colorat, eventual lucios. Nu trebuie sa folosesti tava neaparat la servitul unor alimente, ci ca decoratiune.


2 Periuta de dinti pentru a scapa de matasea de pe porumb


Iti place porumbul fiert? Este bine sa stii ca cea mai simpla modalitate de a indeparta matasea de pe porumbul pe care urmeaza sa-l fierbi este cu ajutorul unei periute de dinti.


3 Ulei pentru obiecte din piele


Ca sa redai luciul pantofilor sau canapelelor din piele poti sa folosesti o carpa moale, curata, inmuiata in ulei vegetal. Uleiul de masline va "hrani" pielea si-i va da un luciu aparte.


4 Gheata "curata" la petrecere


Daca vrei ca tu si musafirii tai sa va alegeti doar cu gheata pentru bauturi, nu si cu apa care ramane pe masura ce gheata se topeste, poti sa asezi cuburile intr-o strecuratoare, iar strecuratoarea deasupra unui vas. In acest fel toata apa care se topeste se va scurge in bol, iar cei care vor avea nevoie de gheata vor lua doar cuburile.


5 Cutie pentru pungi


Ca sa scapi de problema pungilor din plastic aruncate in sertare sau dulapuri, strange-le intr-o cutie mai mare de servetele. Astfel, de cate ori vei avea nevoie de o punguta, o vei lua foarte usor, prin deschizatura special creata pentru prinderea servetelelor.


6 Boneta de dus pentru pantofi


In caz ca ti-ai murdarit pantofii de noroi sau vrei sa-i depozitezi intr-un dulap, foloseste o boneta de dus pentru a pune o perechea de pantofi in ea. Astfel, vei evita aparitia murdariei in jurul lor.


7 Sapuniera pentru lucruri fragile


In caz ca pleci intr-o calatorie si vrei sa-ti asezi in bagaje lucruri fragile ca un foto sau un mp3 player, pentru o protectie suplimentara este bine sa le asezi intr-o sapuniera rigida. Husa nu este suficienta pentru cazul unor lovituri.


8 Magnet pentru penseta


Ca sa nu mai pierzi penseta sau unghiera poti sa instalezi un magnet intr-un loc care iti este la indemana si sa o tii lipita de acesta.
De asemenea, in caz ca nu ai husa la ustensilele de manichiura sau de ingrijire personala si gasesti un toc de ochelari scos din uz, poti sa te folosesti de acesta pe post de husa. De asemeena, poti inlocui tocul de la ochelari cu o cutir mai mare de la crema de corp.


9 Paie si elastice pentru flori


Daca ai flori prea scurte si o vaza prea lunga pune in capatul fiecarei cozi un fragment dintr-un pai de baut transparent. De asemenea, atunci cand ai multe flori si o vaza larga, daca vrei ca acestea sa nu stea prea rasfirate poti sa le prinzi cozile cu un elastic transparent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare