Amenajarea casei

#design interior #greseli #decoratiuni #spatiu

Cele mai intalnite greseli decorative in living

Livingul este camera care gazduieste cel mai mare numar de persoane si in care intreprinzi numeroase activitati cu cei dragi. Majoritatea erorilor se produc din cauza sumedeniei de destinatii alocate acestui spatiu. Incercarea de a-i impresiona pe musafiri si nevoia de confort sunt doua aspecte care de cele mai multe ori se resping.

1 Expozitia de bibelouri, figurine si pahare

Totul la vedere, asezat intr-o ordine exemplara. Rafturile vitrinei pe care stau de ani buni paharele de cristal si acele figurine pe care le primesti cadou si nu le poti da nicio utilitate, ar putea gazdui o multime de alte lucruri. Creeaza un aspect compact cu ajutorul cutiilor de depozitare. Le poti alege in functie de culoare, material si marime. Alaturi de rafturile de carti, vei acorda un suflu nou incaperii, calm si echilibrat. Astfel poti evidentia o buna organizare si nu doar cateva accesorii inexpresive.

In cazul in care alegi sa expui un set de pahare de cristal, nu aduce in preajma lor alte materiale (plastic sau lemn). Creeaza o zona minibar, alaturi de cateva sticle de bauturi, o tava din inox si cateva accesorii pentru gheata.

2 Repartizarea mobilierului langa perete

Asezand mobila pe fiecare latura a camerei, risti sa atragi atentia asupra golului ramas in mijloc. Centrul de interes va fi pierdut, orice obiect interesant pierzandu-si valoarea decorativa sau practica. Creeaza o zona de interes si evidentiaz-o corespunzator. In livingurile mari, semineul poate reprezenta un punct de atractie veritabil, iar in camerele de mici dimensiuni, accentul poate fi pus pe biblioteca.

3 Pozitionarea tablourilor deasupra mobilei

Scopul unui tablou este de a fi privit, admirat. Pozitionarea sa cu mult peste nivelul ochilor unei persoane creeaza disconfort. De asemenea, vei lasa impresia ca folosesti acel tablou pentru a astupa o imperfectiune a peretelui sau pentru a te mandri cu o eventuala piesa de arta. Fii practic si accentueaza acele lucruri care te reprezinta. Creeaza o zona in care sa alaturi mai multe rame cu fotografii reprezentative. Poti amenaja o masuta intr-o parte a camerei, un raft suspendat sau le poti distribui pe un perete liber, insa nu mai sus de nivelul ochilor.

4 Parfumul florilor de plastic

Florile decorative din plastic au avut momentul lor de glorie in urma cu multi ani. Acestea aduna foarte mult praf si, in plus, ocupa spatiul pe care ar putea trai o floare in ghiveci. In timp, ele isi pierd forma si culoarea, transformandu-se intr-un ornament urat. Inlocuieste-le cu un buchet de flori nemuritoare sau cu o floare ornamentala pe masura spatiului pe care il ai.

 

 

5 Amestecul de motive si imprimeuri

Covorul principal din camera este incarcat cu motive geometrice, canapeaua are tapiseria in carouri, iar mobila contine insertii florale. Daca mai adaugam eventualele imprimeuri ale tapetului si textura perdelelor de la fereastra, vom obtine un mediu obositor si instabil. Pastreaza cel mult doua zone imprimate si asigura-te ca fac parte din acelasi stil decorativ. Mobila sau pardoseala din lemn masiv pot fi evidentiate cu ajutorul unui covor neutru, contrastant din punct de vedere cromatic.

6 Iluminatul necorespunzator

In foarte putine situatii corpurile de iluminat reprezinta un ornament impresionant intr-o camera. Scopul acestora este sa lumineze incaperea, completand sau evidentiind stilul de amenajare propus.

Un candelabru cu accesorii din plastic ce imita cristalul este, probabil, una dintre acele decoratiuni ce distrug orice urma de bun gust. De asemenea, nu poti folosi o aplice simpla intr-un decor parizian , sau un felinar din fier forjat intr-o amenajare retro . Afla mai multe despre cum sa iti alegi stilul decorativ.

Oricat de mult ai investi in mobilier si in decoratiuni, lipsa luminii stirbeste frumusestea designului realizat. Foloseste corpuri neutre, din maxim doua culori, care sa propage lumina cat mai eficient in camera. Spoturile, lampile sau veiozele sunt potrivite pentru accentuarea anumitor zone.
7 Nerespectarea proportiilor

Oricat de confortabila ar fi o canapea de 4 locuri, trebuie sa te asiguri ca se va potrivi intr-o sufragerie de 18 mp. De asemenea, o masa pozitionata pe mijlocul camerei, nu va mai lasa loc de desfasurare, transformand livingul intr-o zona ostila si neprimitoare.

Evita mobila foarte inalta intr-o camera de mici dimensiuni, deoarece creeaza senzatia de sufocare si dezechilibru .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului