Amenajarea casei

#pardosea laminata #pardosea #diego

Cele mai frecvente intrebari legate de pardoseala laminata

Atunci cand va pregatiti sa cumparati pardoseala laminata, se vor ivi multe intrebari legate de montare, intretinere si curatare. Acum incercam sa raspundem la cele mai frecvente intrebari.

Din ce sunt fabricate pardoselile laminate?

Pardoseala laminata  este fabricata in proportie de peste 90% din lemn care provine din exploatari forestiere controlate. Componentele sale sunt complet reciclabile si ecologice.

Ce inseamna mai exact clasa de trafic?

Clasa de trafic indica domeniile de utilizare recomandate, adica spatiile in care se poate utiliza pardoseala in cauza, respectiv daca este adecvata in medii casnice sau publice.

Poate fi utilizata si in baie?

Pardoseala laminata nu rezista la apa si umiditate, astfel nu poate fi utilizata in spatii umede, ude sau cu umiditate ridicata precum baia. in contact cu apa sau aburi pardoseala laminata se deterioreaza iremediabil. in spatiile ude recomandam utilizarea pardoselei LVT rezistente la apa, conceputa special pentru astfel de spatii.

Cat de tare se aud pasii si cum se poate atenua zgomotul?

Daca se monteaza pe un suport neadecvat, pe pardoseala laminata se vor auzi pasii destul de tare. Izolatia fonica se poate asigura cu suporturi – prin utilizarea unui suport adecvat poate fi atenuat atat zgomotul pasilor cat si zgomotul ambiental.

De ce este nevoie de plinte?

Plintele au rolul de a oferi o potrivire estetica la pereti sau alte elemente verticale. Ascund spatiul de dilatare si la unele tipuri cablurile, conductele pot fi pozate sub pardoseala.

Ce suprafata poate fi acoperita continuu cu pardoseala laminata?

Cea mai mare suprafata ce poate fi acoperita continuu este de cel mult 8 metri pe directia transversala a panourilor si 10 metri in lungime. Pentru suprafete mai mari este permisa acoperirea doar lasand spatii de dilatare de cel putin 15 mm. La conductele retelei de termoficare si intre diferitele incaperi trebuie lasat un spatiu de dilatare.

Este adecvata in cazul incalzirii in pardoseala?

Da, poate fi utilizata si in cazul incalzirii in pardoseala, mai mult, acesta este singurul tip de pardoseala din lemn care poate fi utilizata si in cazul incalzirii in pardoseala, daca se respecta instructiunile tehnologice corespunzatoare.

Cu ce se poate curata pardoseala laminata?

Pardoselile laminate  au o suprafata igienica, iar curatenia se poate pastra foarte usor. Pentru curatenia zilnica este suficienta utilizarea aspiratorului, maturii sau periei. Eventualele pete pot fi indepartate usor cu carpa umeda, folosind substante de curatare si ingrijire destinate acestui scop. La spalare sa nu folositi multa apa, mopul sa fie doar putin umed. Daca pe pardoseala ajunge apa, indepartati-o cat mai repede si uscati cat mai repede suprafata afectata.

Ce trebuie sa fac in cazul deteriorarilor mecanice?

Daca suprafata pardoselei sufera zgarieturi, acestea pot fi remediate cu betisorul de ceara, disponibil in mai multe culori, care se potrivesc pardoselilor laminate de diverse culori.

Pardoseala poate fi montata pe orice pardoseala veche?

Da, se poate monta pe orice pardoseala veche, cu exceptia mochetei. Dintre pardoselile existente, suprafetele dure si cu o capacitate portanta adecvata precum gresia sau pardoselile din ceramica cu o aderenta buna si o capacitate portanta ridicata, pardoselile vechi din PVC sunt adecvate pentru montarea pardoselei laminate. Pardoselile vechi din lemn (daca sunt uscate, cu o capacitate portanta adecvata si neputrezite) nu trebuie indepartate, insa orice elemente care se misca trebuie fixate. Panourile noi trebuie montate perpendicular pe pardoseala veche din lemn, eventual, daca este nevoie, cu montarea unei dusumele oarbe pe intreaga suprafata.

Poate fi utilizata pentru acoperirea peretilor sau tavanului?

Pardoseala laminata nu este recomandata pentru acoperirea tavanului, insa poate fi utilizata pentru acoperirea suprafetelor verticale.

Pardoseala laminata poate fi utilizata in aer liber?

Nu, pardoselile laminate nu pot fi utilizate in aer liber.

Este recomandata pentru alergici, contine substante nocive?

Este foarte recomandat pentru alergici, avand in vedere ca este foarte usor de intretinut, are o suprafata igienica si nu degaja substante nocive.

Pardoseala laminata poate fi acoperita cu lac?

Nu, este contraindicata acoperirea cu lac a pardoselei laminate. Avantajul pardoselei laminate consta chiar in faptul ca este un produs gata de utilizare, care dupa montaj nu necesita niciun fel de tratament sau intretinere.

Speram ca ati primit raspuns la toate intrebarile. Daca doriti sa aveti in casa pardoseala laminata, consultati oferta de pardoseli laminate Diego disponibila pe site, sau vizitati unul dintre magazinele noastre ca sa vedeti personal oferta!

Advertorial

  •   2016-08-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Pancreatita acuta la caine

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.