Amenajarea casei

#reparatii casa #meseriasi #unelte casa

Cele mai frecvente greseli ale meseriasilor amatori

Chiar daca te pricepi sa repari lucruri prin casa, in lipsa pregatirii profesionale poti uneori agrava problema pe care vrei sa o rezolvi. Afla care sunt cele mai frecvente greseli ale meseriasilor amatori si evita-le.

Cand vrei sa-ti demonstrezi indemanarea si sa faci economii, este important sa-ti cunosti limitele si sa eviti cateva probleme comune ale meseriasilor amatori.
 

Ignorarea regulilor de siguranta


Regulile si masurile de siguranta te pot proteja de accidente sau de daune si mai mari. Cand vrei sa repari ceva la instalatiile electrice din casa, asigura-te intotdeauna ca ai oprit complet curentul de la panoul electric principal. Scarile provoaca o multime de accidente casnice atunci cand nu sunt fixate si folosite corect. Imbraca-te in tinuta potrivita atunci cand mesteresti si foloseste manusi si ochelari de protectie.
 

Folosirea uneltelor nepotrivite


Una dintre greselile care duce frecvent la accidente sau la daune neplacute este provocata de insistenta unor mesteri amatori de a improviza. Atunci cand nu ai uneltele potrivite si folosesti inlocuitori risti sa le distrugi si sa lasi treaba neterminata.
 

Cumpararea de materiale ieftine


Priceperea nu-ti va folosi la nimic atunci cand lucrezi cu materiale ieftine care se vor deteriora rapid. Cumpara materiale de calitate daca vrei ca reparatiile tale sa fie de durata. In caz contrar, vei fi nevoit sa repeti reparatia sau chiar sa chemi un profesionist.
 

Utilizarea gresita a benzii adezive


Banda adeziva poate fi una dintre cele mai simple solutii pentru a rezolva rapid probleme in casa. Poate izola fire electrice si poate fi uneori folosita temporar si pentru problemele cu tevile. Nu uita insa ca uneori este o solutie temporara, inainte de chemarea instalatorului. Oricat de puternica si de groasa ar fi banda adeziva, nu poate opri prea mult scurgerea apei dintr-o teava cu probleme.
 

Taierea incorecta a materialelor


Orice mester amator stie ca este important sa masoare de doua ori inainte de a taia. Asigura-te ca ai analizat bine problema si ca nu tai prea mult materialele pe care le vei folosi. Le poti scurta mai tarziu cu usurinta, dar nu le mai poti lungi la loc la fel de bine.
 

Alegerea incorecta a vopselei


Tine cont de suprafata pe care ai nevoie sa o vopsesti inainte sa pui mana pe pensula. Alege vopseaua potrivita in functie de interior sau exterior sau de suprafata pe care vrei sa o vopsesti. Daca folosesti cu o vopsea nepotrivita, munca ta poate fi in zadar.

Graba pregatirii lucrarii


Graba strica intr-adevar treaba atunci cand este vorba de reparatii si imbunatatiri ale unui meserias amator. Asigura-te ca ai toate uneltele si materialele necesare inainte de a incepe lucrul si protejeaza zona de lucru pentru a nu pata sau zgaria.
 

Inceperea lucrarii fara toate informatiile necesare


Daca ai doar o vaga idee despre ce urmeaza sa faci, nu te baza doar pe instinct. In absenta informatiilor si expertizei necesare, este posibil sa nu poti termina ce ai inceput sau sa irosesti materialele cumparate. Cere ajutorul unui prieten care se pricepe sau cheama un specialist atunci cand nu esti sigur ca poti finaliza proiectul pe care l-ai inceput.

 

Ai nevoie de un meserias pentru casa ta? Apeleaza la serviciile profesionistilor de pe meseriasi.ro.

Sursa foto : Purehome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului