Amenajarea casei

#blat granit #stona # blat bucatarie #granit

Ce trebuie sa stii despre blatul de granit pentru bucatarie

Cel mai cunoscut material pentru blatul de bucatarie din piatra naturala este granitul. Multi designeri de interior il prefera datorita aspectului sau, iar proprietarii de case il aleg pentru proprietatile sale. Este foarte rezistent la caldura si la zgarieturi si ofera un aspect luxos bucatariei.

Blatul de bucatarie din granit aproape ca nu necesita intretinere. Poate ca de aceea este si atat de popular. Mai mult, nici nu reprezinta o investitie financiara greu de suportat, intrucat pretul sau este unul decent raportat la calitatile materialului.

Granitul vine intr-o multime de modele si culori, asa incat alegerea nuantei potrivite nu ar trebui sa fie o problema. Si pentru ca achizitionarea unui blat din granit este decizie importanta, mergi intr-un showroom de piatra naturala ca sa poti privi indeaproape materialul si sa il atingi cu mana.

Exista multe motive pentru care ar trebui sa alegi un blat de bucatarie din granit:

Este dur si durabil

Granitul este literalmente o roca dura. Daca este instalat corect, atunci nu va mai trebui sa il schimbi vreodata. Doar daca inlocuiesti mobilierul de bucatarie cu totul. Blatul de bucatarie din granit e rezistent la rupere, crapare si zgariere. Este, de asemenea, rezistent la contactul cu obiecte incinse, cum ar fi tavile sau oalele fierbinti. Spre deosebire de lemn sau de palul melaminat care se deterioreaza, granitul isi pastreaza intacte proprietatile.

Se intretine usor

Blaturile din granit pot fi curatate foarte usor cu o carpa si apa calda. Se poate folosi si solutie speciala pentru piatra naturala. De asemenea, petele de grasime se indeparteaza tot cu o solutie special conceputa pentru granit, insa avantajul major al acestui material este ca nu se pateaza si nu se zgarie. In magazin, blatul de bucatarie din granit se vinde impermeabilizat, astfel incat substante precum apa, detergentul sau uleiurile sa nu patrunda in porii materialului.

Creste valoarea casei

Granitul face casa mai valoroasa si mai atractiva, iar randamentul investitiei poate fi de 100%. Acest lucru inseamna ca va creste potentialul pe piata al locuintei cu suma pe care ai cheltuit-o pentru modernizare. In plus, casa va avea un aspect modern, intrucat granitul este un material de calitate, care nu se demodeaza.

Este o investitie de lunga durata

In vreme ce blaturile de bucatarie din granit sunt garantate o viata intreaga, cele realizate din alte materiale precum lemnul sau palul melaminat vor trebui inlocuite la cel mult 5-7 ani. Cu alte cuvinte, blatul din granit reprezinta o solutie rentabila, o investitie care se amortizeaza mult mai usor.

Este aspectuos

Culorile naturale, formele texturate inedite pe care le capata materialul sunt atuuri care transforma granitul intr-o optiune viabila si cand vine vorba despre design. Granitul se integreaza usor cu restul materialelor din bucatarie, inclusiv cu metalul.

STONA detine cel mai mare stoc de piatra naturala din Romania, 230 de modele fiind de granit. O vizita in showroom te va ajuta sa faci alegerea potrivita pentru un blat de bucatarie din granit care sa se potriveasca perfect cerintelor tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului