Amenajarea casei

#subventie #subventie caldura # criterii acordare subventie caldura #incalzire #cheluieli incalzire #ajutoare de incalzire

Ce trebuie sa stii despre ajutoarele de incalzire in sezonul de iarna 2012/2013

Detii o locuinta, insa veniturile tale sunt mici si nu poti acoperi cheltuielile cu incalzirea in sezonul rece? Statul iti ofera si in acest an ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei. Afla mai jos care sunt conditiile si ce documente iti sunt necesare pentru a beneficia si tu de ajutor de incalzire!


Cand se ofera ajutorul de incalzire

In sezonul de iarna 2012/2013, familiile nevoiase vor primi ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei, acordate din bugetul de stat. Ajutorul de incalzire se acorda doar in cazul in care venitul net mediu pe membru de familie nu depaseste suma de 786 lei. Pentru persoanele care locuiesc singure, venitul nu trebuie sa depaseasca 1082 lei.

Pentru persoanele care folosesc drept combustibil gazele naturale, pacura sau carbunele, venitul maxim trebuie sa fie de 615 lei.


Care este subventia

Pentru persoanele care incalzesc locuinta cu gaze naturale, ajutorul pentru incalzire incepe de la 262 lei pentru familiile cu venituri nete medii lunare mai mici de 150 lei. Pentru familiile cu un venit de 615 lei, cuantumul ajutorului este de 19 lei.

Pentru cei care folosesc combustibili solizi sau petrolieri, ajutorul incepe de la 16 lei si ajunge pana la 54 lei. Familiile care folosesc energia termica, primesc o compensatie de 90% daca au venituri mai mici de 155 lei. Persoanele care locuiesc singure si au venituri mai mici de 155 lei primesc o compensatie de 100% la cheltuielile cu incalzirea locuintei.


Care sunt conditiile de acordare a ajutorului

Pentru a primi ajutorul de incalzire, solicitantul trebuie sa indeplineasca cateva conditii. Astfel, nu primesc ajutoare persoanele care au in proprietate mai multe spatii de locuit, autoturisme care depasesc 1.600 cm3, autocamioane, remorci, barci cu motor, iahturi sau utilaje agricole. In plus, nu primesc ajutor nici persoanele care poseda teren intravilan, teren arabil, fanete, vii, livezi, gradini de legume sau paduri.


Care sunt documentele necesare pentru acordarea ajutorului

Pentru acordarea ajutorului de incalzire, solicitantul are nevoie de urmatoarele documente:

  • cerere si declaratie pe proprie raspundere
  • documente care dovedesc componenta familiei
  • adeverinte de venit
  • copie dupa actul de identitate sau dupa certificatul de nastere
  • copie dupa cuponul de pensie, indemnizatia de handicapat sau de somaj, indemnizatia de crestere a copilului sau alocatia de stat pentru copii
  • adeverinta de la scoala
  • copie dupa declaratia de impunere privind veniturile realizate in anul depunerii cererii.


Sursa foto: goodtoknow.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului