Amenajarea casei

#mobilare casa #amenajare casa #mobila

Ce spatii au prioritate atunci cand iti mobilezi noua ta casa

In sfarsit ti-ai cumparat propria ta casa si nu mai este nevoie sa platesti chirie pentru un spatiu strain? Atunci a venit momentul sa incepi marea amenajare, pentru a oferi casei tale aerul pe care ti-l doresti. Insa modul in care prioritizezi sarcinile iti poate oferi mai mult confort decat ai crede. Ordinea fireasca trebuie sa inceapa cu baia si bucataria, continuand apoi cu spatiile pentru dormit si relaxare si terminand cu restul spatiilor anexe. Pentru a ne face mai bine intelesi, vom detalia pe larg in randurile de mai jos aceasta logica.

1. Baia

Spatiu prioritar in tot acest amplu proces de amenajare al casei tale, baia trebuie sa fie gata inainte de camara, bucatarie sau dormitor. Motivul este foarte simplu: depinzi foarte mult de acest loc, in cateva momente-cheie ale zilei: atunci cand te trezesti, inainte sa pleci la job, inainte de culcare, sau chiar in timpul noptii. Incepe aici cu vasul de WC, chiuveta si cabina de dus, continuand apoi cu placile ceramice pentru podea si pereti, dulapurile si agatatorile de perete.

2. Bucataria

Este un spatiu ce trebuie amenajat printre primele din casa. Asta pentru ca ai nevoie de mancare proaspata in fiecare zi, pe care sa o tii mereu la o temperatura optima, evitand astfel riscul unei imbolnaviri. De aceea, prioritare sunt electrocasnicele mari (frigider, aragaz, plita electrica), urmand apoi masa si scaunele de bucatarie, placile ceramice, suporturile pentru tacamuri si vesela, terminand apoi cu televizor, radio, toaster etc. Bucataria trebuie sa ofere confort si siguranta, de fiecare data cand servesti masa alaturi de cei dragi, pentru ca mesele in familie sunt o sursa inepuizabila de energie, pentru inca o zi plina de evenimente.

3. Dormitorul

Dupa ce ai terminat ai terminat cu baia si cu bucataria, te poti concentra acum pe cea mai importanta zona de relaxare din casa ta: dormitorul. Acest loc are o importanta deosebita in fiecare locuinta, deoarece este spatiul in care te bucuri de o deplina intimitate, aici retragandu-te de fiecare data pentru a te odihni. Somnul dulce si linistitor se obtine doar atunci cand iti amenajezi dormitorul cu un pat confortabil, draperii prin care lumina naturala nu trece, dulapuri spatioase si cea mai buna tehnologie.

De altfel, toate camerele de relaxare din casa ta trebuie sa iti ofere confortul sporit, chiar daca vorbim de dormitoare, camera copilului sau living. Acest confort se bazeaza foarte mult pe calitatea materialelor alese, cromatica, corpurile de iluminat si electrocasnicele audio-video din aceste spatii.

Prioritizarea este extrem de importanta, atunci cand incepi de la 0 intreg procesul de amenajare al casei tale. Baia si bucataria trebuie terminate primele, datorita dependentei zilnice de aceste spatii. Continuarea fireasca a acestei transformari consta in decorarea dormitoarelor si a livingului, terminand cu holurile si celelalte spatii pentru depozitare. De ce aceasta prioritizare? Pentru ca este foarte important sa te ocupi rapid de aceasta amenajare a casei tale, locuind in tot acest timp in acelasi spatiu. Cu cat termini mai repede cu atat mai bine, de aceea trebuie sa iti faci dinainte un plan de amenajare a casei, pentru a-ti permite si sa lucrezi, dar si sa te poti bucura de acest loc.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea